Tarih: 03.01.2017 22:37

Ortaköy saldırısından sonra FETÖ`cüler iş başında

Facebook Twitter Linked-in

Fotoğraflar ve videolarla eşkali tespit edilen Ortaköy`deki terör saldısının failinin adı ve milliyeti konusunda ortaya atılan bir iddia daha asılsız çıktı.

Özellikle FETÖ`cü hesaplar tarafından takip edilen Tim Hogan adlı bir Twitter kullanıcısı, teröristin Kırgızistan vatandaşı Iakhe Mashrapov olduğunu iddia ederek bir pasaport fotosu paylaştı.

Türkiye`deki bazı medya kuruluşları tarafından da kullanılan fotoğraftaki kişinin terör saldırısı ile hiçbir ilişkisi bulunmadığı tespit edildi. 

Sosyal medyada ``Reina saldırısını gerçekleştiren kişinin pasaport fotoğrafı`` olarak yayılan pasaportun sahibi Iakhe Mashrapov saldırıyla herhangi bir bağlantısı olmadığını açıkladı.

 

Kırgızistan merkezli Turmush Haber Ajansı`yla iletişime geçen Iakhe Mashrapov, pasaportunun fotoğrafının sosyal medyada yayılmaya başlamasının ardından Kırgız Ulusal Güvenlik ekiplerinin Kırgızistan`ın Osh bölgesindeki evine gelerek kendisine ulaştıklarını ve kısa bir sorgunun ardından serbest bırakıldığını söyledi. 

Iakhe İstanbul`dan Bişkek`e bu sabah saat 07:00 civarında geldiğini ardından da saat 09:00`da Osh şehrine geçtiğini ve Türk yetkililerin bundan haberdar olduğunu anlattığı röportajda ayrıca Türk yetkililerin İstanbul`da uçağa bindikten hemen sonra kendisini alıp 1 saate yakın bir süre sorguladıklarını daha sonrasında ise saldırının failine benzediği için bir yanlış anlaşılma olduğunu söyleyip özür dilediklerini belirtti.

Kaynak: HABER7.COM




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —