Dehşeti anlattılar

Dehşeti anlattılar

Yaralı olarak Türkiye?ye getirilen sığınmacılar: Kuşatma sırasında 5 günde sadece 1 öğün yemek yiyebiliyorduk. Bir bardak su için 5 kilometre yürüdük

Halep`in doğusunda tahliyelerin başlamasının ardından, Cilvegözü Sınır Kapısı`nda bekletilen 112 Acil Servis ambulanslarına alınarak hastanelere kaldırılan yaralı sayısı 231`e ulaştı. Tedavi altına alınan yaralılardan 26`sının hayatını kaybettiği, 88`inin il dışına sevk edildiği, 33`ünün taburcu edildiği öğrenildi. Yaralılardan 95`inin 18 yaşın altında olduğu belirtildi.

5 GÜNDE 1 ÖĞÜN YEMEK
Yaralı olarak Türkiye`ye getirilenler, bombardıman altında aç ve susuz geçirdikleri günleri unutamıyor. Yaralılardan Züheyir Muhammed Ali`nin anlattıkları ise yaşanan dramın boyutunu ortaya koyuyor. Halep`tekii kuşatmada fiili kıtlık yaşandığını belirten Ali, "Yiyecek sıkıntımız çoktu. 5 günde bir yemek bulursak yiyorduk. İmkanlarımız çok kısıtlıydı, ilaç, elektrik, su yoktu" diyor. Bir başka yaralı Beşir Hatip ise "İnsanlar bir bidon su için 5 kilometre gitmek zorunda kalıyordu. Bu su da sağlıklı değil, pisti ve içinde kurtlar geziyordu" diyor.

Kaynak: SABAH.COM.TR