Tarih: 19.12.2016 02:39

Teröre karşı tek yürek!

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Hakkari, Batman, Hatay başta olmak üzere yurt genelinde yüzbinler, ellerinde Türk bayraklarıyla terörü lanetledi.

DİYARBAKIR:
Memur- Sen Diyarbakır Temsilciliği ile Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu öncülüğünde bir araya gelen binlerce vatandaş, Türk bayrakları ile yürüyerek, Kayseri`deki terör saldırısını protesto etti.

ŞIRNAK:
Şırnak merkez ve Silopi`den gelen yüzlerce vatandaş, Cizre`deki "Teröre Karşı Tek Ses Tek Yüreğiz Yürüyüşü"ne katıldı. Vatandaşlar, bölücü terör örgütünü lanetledi.

MARDİN:
Midyat`ta bazı sivil toplum kuruluşları öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, Türk bayraklarıyla yürüyerek, PKK`nın saldırılarını protesto etti.

HATAY:
200 araçlık konvoyla terör örgütü protesto edildi. Göstericiler, araç ve motosikletlerine Türk bayrakları astı. `Şehitler ölmez vatan bölünmez` sloganı atıp korna çalan vatandaşlar, kent içinde tur attı.

ADIYAMAN:
Besni`de, İstanbul ve Kayseri saldırılarını protesto eden Faik Özalp, işyerinin önüne Türk bayrağı dikti.

KARAMAN:
Farklı takımların taraftarları "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Askere uzanan eller kırılsın" sloganları attı.

ANKARA:
ABD Büyükelçiliği karşısındaki Çağdaş Sanatlar Merkezi önünde toplanan Vatan Partisi Öncü Gençlik üyesi yaklaşık 300 kişi, terör saldırılarını protesto etti.

YALOVA:
Vatandaşlar 100 metrelik bir Türk bayrağı taşıdı.

KIRKLARELİ:
Protestolara; Kırklareli, Lüleburgaz, Babaeski, Büyükmandıra, Ahmetbey Belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BURSA:
Vatandaşlar tekbir getirip "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları atarak yürüdü.

UŞAK:
Türk bayrakları asılı bin 500 araçla konvoy oluşturan vatandaşlar, şehir turu attı. İstanbul, İzmir, Muğla, Uşak, Zonguldak, Manisa, Antalya, Tekirdağ, Kocaeli ve Sakarya`nın yanı sıra çok sayıda ilde de protesto gösterileri düzenlendi.

SORUŞTURMADA GÖZALTI SAYISI 15`E YÜKSELDİ
Kayseri`de önceki gün bomba yüklü araçla gerçekleştirilen ve 14 askerin şehit olduğu, 56 kişinin yaralandığı hain saldırıyla ilgili soruşturmada gözaltına alınanların sayısı 15`e yükseldi. Askerleri taşıyan halk otobüsünün şoföre H.E.`nin de gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi. Saldırıyı ise "Çekdar" kod adlı bölücü teröristin gerçekleştirdiği belirlendi. Bu arada patlamada yaralanan askerlerden 14`ü, tedavileri tamamlanarak taburcu edildi.

EYLEMCİLERİ İNDİRMEK İSTERKEN DÜŞÜP ŞEHİT OLDU
İstanbul`da, terör saldırılarını protesto için dün akşam Ümraniye HDP ilçe binasının terasına çıkan 2 kişiyi indirmek isteyen polis memuru Numan Şeref Datlı, havalandırma boşluğundan düşerek şehit oldu. 21 yıllık polis memuru olan Datlı`nın 3 çocuk babası olduğu öğrenildi.
Özgür CEBE-Abidin YEL-Nezir GÜNEŞ-Sırrıberk ARSLAN-Ali ALTUNDAŞ / SABAH/Ahmet ALTINDİŞ

Kaynak: SABAH.COM.TR




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —