Neü`de Sağlık İdarecileri Günü

Neü`de Sağlık İdarecileri Günü

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü tarafından Sağlık İdarecileri Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ?Sağlıkta Dönüşüm Politikaları ve Sağlık Yönetiminde İdarecinin Yeri ve Önemi? konulu konferans Sa

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü tarafından Sağlık İdarecileri Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Sağlıkta Dönüşüm Politikaları ve Sağlık Yönetiminde İdarecinin Yeri ve Önemi konulu konferans Sağlık Bakanlığı Müşaviri Yrd. Doç. Dr. Hakkı Yeşilyurt`un katılımı ile gerçekleştirildi.

Meram Tıp Fakültesi (MTF) Hastanesi Eyüp Kalaycı Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, MTF Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev, Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca ve MTF Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Tekin, katıldı.

Sağlık idarecilerinin istihdam sorunu var

Programın açılışında konuşan NEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şerife Didem Kaya, bölümleri hakkında bilgi verdi. Toplam 178 lisans öğrencileri olduğunu ifade eden Kaya ilk mezunlarını bu yıl vereceklerini belirtti. Kaya, yüksek lisans düzeyinde ise öğrenci sayılarının 43 olduğunu açıkladı. Bölümlerinde mezuniyet sonrası istihdam sorunu yaşandığını söyleyen Kaya, bu alanda KPSS ile alım gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Atalarımızın çileli tedavi süreçlerini nostalji olarak hatırlıyoruz

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, ülkemizde sağlıkta dönüşüm çerçevesinde son yıllara damga vurmuş bir Sağlık Bakanlığı söz konusu olduğunu söyledi. Rektör Şeker, Anne ve babalarımızın çileli teşhis-tedavi süreçlerini bugün nostalji olarak hatırlıyoruz. Modern hastanelerimiz ve sağlık merkezlerimizin sayısı artıyor. Bu sayede iyi bir sağlık hizmeti alıyoruz. En önemlisi insanın güvenebileceği bir devletinin olması. Güven içinde yaşaması. Etrafımızdaki yaşananlardan çıkardığımız ders bu dedi. Rektör Şeker, Türkiye`deki devlet-millet kenetlenmesi sayesinde çevre ülkelerde yaşanan sorunların ülkemizde olmadığını söyledi.

Tam gün ile vatandaşların eşit ve hakkaniyetli sağlık hizmeti alması sağlandı

Sağlık Bakanlığı Müşaviri Yrd. Doç. Dr. Hakkı Yeşilyurt, bütün ülkelere örnek bir sağlıkta dönüşüm programı gerçekleştirildiğini dile getirdi. Yeşilyurt Türkiye`nin geçmişte sağlık alanında ciddi sorunlar yaşadığını hatırlatarak, 2003`ün sonunda uzman hekimlerin yüzde 91`inin özel muayenehanesinin olduğunu, bunun çözümü için çalıştıklarını ve performansa dayalı ek ödeme sistemini geliştirdiklerini aktardı. Ek ödemede de sorun yaşandığını belirten Yeşilyurt ek ödeme tavanı konulduğunu ve hala bunun sıkıntısını yaşadıklarını vurguladı. Sonuçta hekimlerin sistemlerinde kalması konusunda büyük bir başarı sağlandığını vurgulayan Yeşilyurt `Tam gün` ile vatandaşların eşit ve hakkaniyetli sağlık hizmeti almasının sağlandığını bildirdi. Tam gün ömrü billah devam edecek diyen Yeşilyurt sistemin marka hekimlerin başka yerleri tercih etmeyeceği bir hale getirilmesi gerektiğini kaydetti.

İnsan odaklı, sürdürülebilir bir Türkiye Aile Hekimliği Modeli geliştirdiklerini hatırlatan Yeşilyurt hekim seçme hakkını çok önemsediklerini, bunun hizmet standardını yükselttiğine dikkat çekti. Hasta hakları biriminin de kaliteyi yükselttiğini aktaran Yeşilyurt, yüz müracaatın 90`ının hasta hakları birimlerinde sorun olmadan çözüldüğünü sözlerine ekledi. - KONYA



Yaz aylarında ishalden korunmanın yolları

Erken diye düşünmeyin, 3 yaşında kontrol şart…

Diz kireçlenmesi yaşıyorsanız...

Dikkat! Güneş çarpması vakaları arttı!

Soğuk algınlığından klima zatürresine dikkat!

‘Tatil Dönüşü Sendromu’ birkaç hafta bile sürüyor!

Sıcak çarpması aşırı kilolu ve zayıfları daha çok etkiliyor

Vitamin eksikliği el titremesine neden olmaz! El titremesinin nedenleri...

Uzmanından KKKA hastalığı uyarısı

Ağzında yemek tutan çocuklarda dişler daha kolay çürüyor

Musluk suyundan buz yapımı hastalık sebebi

Bayramda bu beslenme hatalarını yapmayın!

Etler oda sıcaklığında bekletilmemeli!

Her yaşta tüp bebek olmaz

30 dereceyi aşan sıcaklıklara dikkat!