Çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu otobüse bombalı saldırı

Çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu otobüse bombalı saldırı

Kayseri`de izine çıkan er ve erbaşları taşıyan aracın hedef alındığı terör saldırısında 13 asker şehit olurken, 48 kişi de yaralandı.

Kayseri`de, Erciyes Üniversitesi yakınlarında bir araçta patlama meydana geldi.

Patlamada şehit ve yaralıların olduğu bildirilirken, olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi.

13 ޞEHİT, 48 YARALI

Genelkurmay Başkanlığınca, bugün 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 askerin şehit olduğu, 48 askerin yaralandığı bildirildi.

OTOMOBİL OTOBÜSE SOLDAN YANAޞTI

Patlama bugün sat 08.45`de Erciyes Üniversitesi ana girişinin 500 metre uzağında, acil giriş yakınında Atatürk Bulvarı Talas Caddesi`nde meydana geldi.

Talas İlçesi Zincidere Mahallesi`nden kent merkezine giden ve içinde daha çok 1`inci Komando Tugayı`ndan çarşı iznine giden sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu belirtilen halk otobüsü, üniversitenin önüne geldiğinde, halk otobüsünün soluna otomobil yanaştı.

Ardından şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamayla bomba yüklü olduğu belirtilen otomobil parçalanırken, halk otobüsü de ağır hasar gördü.Otobüste sıkışan 2 yaralı da itfaiyenin yardımıyla çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Patlama bölgesi güvenlik kuvvetleri tarafından çevrilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

CUMHURBAޞKANI ERDOОAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri`de Erciyes Üniversitesi yakınlarındaki patlamayla ilgili olarak Genelkurmay Başkanı Başkanı Orgeneral Hulusi Akar`dan bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri`deki patlamayla ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de telefon görüşmeleri yaptı.

GEÇİCİ YAYIN KISITLAMASI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK), Başbakanlık tarafından Kayseri`de meydana gelen terör saldırısına ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiği bildirildi.

Kuruldan yapılan yazılı açıklamada, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun`un 7`nci maddesinde "Milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının muhtemel olduğu durumlarda" geçici yayın yasağı getirilebileceğinin öngörüldüğü belirtildi.

Kayseri`deki saldırının da bu hüküm çerçevesinde olduğunun değerlendirildiği ifade edilen açıklamada, olayla ilgili Başbakanlığın yazısıyla geçici yayın yasağı getirilmesinin uygun görüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, yasağın içeriğine ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

"Yayın yasağı medya hizmet sağlayıcıları anılan patlamaya ilişkin olarak yapılacak yayınlarda 6112 sayılı Kanun`da ve diğer kanunlarda sayılan yayın ilkelerine uyulması, toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlardan kaçınılması ve bu çerçevede, yayın yasağı patlamaya ilişkin, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öge ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara, olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara, yayınlarda kesinlikle yer verilmemesini içermektedir"

BAޞBAKAN YILDIRIM BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, Kahramanmaraş`a hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı`nda, Kayseri`de meydana gelen terör saldırısı hakkında ilgili bakanlardan bilgi aldı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu özel halk otobüsüne yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısına dair, ilgili bakanlarla bir araya geldi.

Kahramanmaraş`a hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı`nda ilgili bakanlarla bir toplantı yapan Başbakan Binali Yıldırım, terör saldırısına ilişkin bakanlardan bilgi aldı.

BAޞBAKAN YILDIRIM, PROGRAMINI İPTAL ETTİ

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Binali Yıldırım, Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izne çıkan er ve erbaşları taşıyan otobüse yönelik terör saldırısı nedeniyle, Konya programını iptal etti.

Başbakan Yıldırım`ın, Kahramanmaraş programının ardından, Kayseri`ye gidebileceği belirtiliyor.

"YOL ÜZERİNDE KOMANDO TUGAYI KIޞLASI VAR"

CNN Türk canlı yayınına bağlanan DHA Kayseri muhabiri Oktay Ensari, patlamanın, bir terör patlaması gibi göründüğünü belirtti. Ensari "Palas Caddesi, şehir merkezine 5-6 kilometre uzaklıkta. Orası yoğun bir yer değil. Okullar da tatil. Hafta içi yoğun olan bir yol. Aynı yol üzerinde komando tugayı kışlası var. Planlanmış bir olay gibi görünüyor. Sabah 08:45 sıralarında oldu" dedi.

VALİ KAMÇI, OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ile Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, olay yerinde inceleme yaptı.

BAKAN SOYLU, AKDAО VE IޞIK KAYSERİ`DE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kayseri`deki terör saldırısının yaşandığı bölgeye gitti.

KILIÇDAROОLU BİLGİ ALDI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı`yı telefonla arayarak Kayseri`de gerçekleşen terör saldırısı ile ilgili bilgi aldı.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı`ya meydana gelen hain terör saldırısı nedeniyle başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kaynak: POLiSHABER.NET



Düzce'de trafik kazası: 5 yaralı

Suç örgütlerinin elebaşları Kuyu-4'te yakalandı

Pençe Kilit'te 2 terörist etkisiz!

Zehir tacirleri 'Narkoçelik'e takıldı

Organize 3 suç örgütü 'Kuyu'ya girdi!

Milyar dolarlık vurgun! 127 'sibergöz'altı!

İçişleri'nden FETÖ'ye 90 'Kıskaç'!

İçişleri'nin 'Kuyu'suna düştüler!

Kadın yunus polisler suçluların korkulu rüyası oldu

İstanbul'da ses bombası eylemine 7 gözaltı

FETÖ'cülere 'Kıskaç'! 45 gözaltı

Mahzen'e 9 kişi daha girdi!

Pençe Kilit'ten acı haber!

Bahis ve şans oyunlarına muhalefete 181 'Siber' gözaltı!

"Kıskaç-16" operasyonlarında 46 FETÖ şüphelisi yakalandı