Yorgancılar`dan Güçlü Ekonomi İçin Yerli Malı Çağrısı

Yorgancılar`dan Güçlü Ekonomi İçin Yerli Malı Çağrısı

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ?Güçlü ekonomi ve güçlü Türkiye için güçlü sanayi, güçlü sanayi için de mutlaka ve mutlaka yerli malı üretimini ve tüketimini artırmak zorundayız? dedi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Güçlü ekonomi ve güçlü Türkiye için güçlü sanayi, güçlü sanayi için de mutlaka ve mutlaka yerli malı üretimini ve tüketimini artırmak zorundayız dedi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, Yerli Malı Haftası`nın (resmi adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası) eskiden ilkokul sıralarında kutlanan bir haftanın ötesinde bugün ülke ekonomisi için çok daha büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Küreselleşmeyle birlikte kalkan sınırların her ürüne kolayca sahip olma imkanı getirdiğini hatırlatan Yorgancılar, Bu, olumlu bir gelişme gibi görünse de aslında yerli malının tercih edilebilirliğini de azaltan bir durum haline gelmiştir. Özellikle bizim gibi gelişmekte olan ülkelerin ekonomileri için bu zorlayıcı bir hale bürünmektedir. Satın aldığımız en basit bir kalemden, akıllı telefona, bilgisayardan arabaya kadar çok geniş bir tüketim ağında ithal ürüne yönelmekteyiz. Küresel ekonomideki zorlayıcı unsurlarla birlikte, içerde yaşadığımız sıkıntılar ve yapısal sorunlarımıza halkımızın ithal ürünlere olan bağımlılığı eklenince işler bizim açımızdan çok daha zorlaşmaktadır. Özellikle de üreten kesim olarak bunu bire bir yaşıyoruz uyarısını yaptı.

Bilinçlenme zamanı

Ender Yorgancılar, ithal ürünlere bağımlılığının yerli üretimin azalmasına, yeni yatırımların yapılmamasına, dolayısıyla işsizliğin artmasına neden olduğuna dikkat çekerken, Bu nedenlerle ürün tercihlerimizde barkodu 869 ile başlayan yani Türkiye`de üretilen mallara öncelik vermeliyiz. 869 barkodunun bilinilirliğini artırıcı kamu spotları mutlaka daha çok yapılmalı, halkımız özellikle de gençlerimiz bilinçlendirilmelidir. Benzer niteliklere sahip yerli ürünler varken, ithal olanları alanların kendi topraklarında işsizliğe katkı koyarken, başka ülkelerin istihdamını artırdıkları hususunda kamuoyu yeterince bilgilendirilmelidir. Zira, halkımızın dolara olan ilgisi ve bugünlerde yapılan çağrılar da bu kapsam da oldukça önemlidir dedi.

Desteklenmeli

Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak her platformda yerli üretimin artması, kamunun da her kademesinde yerli üretimin tercih edilmesi ve desteklenmesini istediklerine işaret eden Yorgancılar, şöyle konuştu:

Yerli Malı Haftası dolayısıyla bir kez daha vurgulamak isterim: Kamu İhale Kanunu`nun 63. maddesinde, değişiklik yapılarak; yerli malı olarak belirlenen malları teklif eden istekliler lehine, yüzde 15 olan oranın yüzde 25`e çıkartılarak, `konulabilir` ifadesi `konulacaktır` şeklinde düzeltilmelidir. Üçüncü çeyrek büyüme oranları da göstermiştir ki; güçlü ekonomi ve güçlü Türkiye için güçlü sanayi ve güçlü sanayi için de mutlaka ve mutlaka yerli malı üretimini ve tüketimini arttırmak zorundayız. - İZMİR



2023'te 20 bin 110 mali aracı kuruluş faaliyette bulundu

Ekonomik 'güven' arttı!

Kılıçözgürler, en güçlü kadın CEO’lar listesinde

Dış dengede olumlu gelişme! Dış ticaret açığı hızla azalıyor

Marmara'da işverenler istihdamda artış bekliyor

Cargill’in 1000 Çiftçi 100 Bereket programı altıncı yılında 27 ile ulaştı

Kredi kart borçlarına yapılandırma! Azami faiz oranları değişti

Maliye'den yeni uygulamalar... Ba-Bs formları tarih oldu

E-ticarette hacim büyüyor... Her 5 satıştan 1'i online!

Büyük ölçekli girişimler ithalatta önde... İhracat ve ithalat büyük şirketlerin gölgesinde kaldı

Bayrampaşa’da ilk Ticaret Mahalle

Küçükoğlu: ‘’Çağdaş bir Türkiye için bağımlılıklarımızı azaltmak zorundayız’’

Adidas'a rekabet soruşturması

TECNO ve MediaTek, ortak yapay zeka laboratuvarı kurdu

Ticaret Bakanlığı tasarım tuzaklarına dikkat çekti