Cilt kalınlığı burun estetiğini nasıl etkiler?

Cilt kalınlığı burun estetiğini nasıl etkiler?

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr. Betül Cengiz burun estetiğinde cilt kalınlığının önemi ile açıklamalarda bulundu.


Cildin kalınlığı burun estetiği ameliyatı sonucunu etkileyen en önemli faktörlerden bir tanesi. Ameliyat planlaması yapılırken kemik ve kıkırdak yapısı kadar cilt kalınlığının da göz önünde bulundurulması gerekiyor. Biz cerrahlar burun estetiği ameliyatında kemik ve kıkırdakları yeniden şekillendiriyoruz. Ameliyat sonrası iyileşme döneminde cilt oluşturduğumuz yeni iskeleti sarar ve burun yeni şekline kavuşmaya başlar. Kişilerin sahip olduğu cilt kalınlığına göre avantaj ve dezavantajlar bu süreçte ortaya çıkıyor.

Cilt ne kadar inceyse burun iskeletini sarması o kadar hızlı oluyor. Fakat cildin ince olması burun sırtında ve ucunda oluşabilecek en ufak düzensizliği ve asimetriyi dışa yansıtabiliyor. Bu yüzden ince derili hastalarda burun estetiği yaparken çok dikkatli olmak gerekiyor. Eğer cildiniz inceyse biz bu durumu göz önünde bulundurarak kemik ve kıkırdak yapı üzerine ``astar olarak adlandırabileceğimiz yine kişinin kendi vücudundan aldığımız yumuşak dokulardan bir bariyer oluşturuyoruz. Böylelikle derinin ince olmasından kaynaklanabilecek herhangi bir problemi bu şekilde gizleyebiliyoruz.

Kalın derili hastalarda ise en önemli dezavantaj oluşturduğumuz keskin çizgileri ve açıları dışa iyi yansıtamamasıdır. Bu nedenle de burun derisi kalın olan hastalarda çekici bir burun ucu oluşturmak için buruna fazladan kıkırdak ek koyuyoruz. Bazen de istediğimiz sonuçları elde etmek için deriyi içeriden tıraşlıyoruz. Bunun amacı ise cilt yeni iskeleti daha iyi ve hızlı bir şekilde sarması. Kalın derili hastalarda bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta burun hacminin küçültülmesi ile ilgili zorluklar oluyor. Çok kalın cildi olan hastalarda cildin iyileşmesi ince derili hastalara göre daha yavaş oluyor.

Burun ucu ve sırtını çok küçülttüğümüzde cilt hemen küçülüp yeni çatıyı sarmakta zorlanabiliyor. Burun iskeleti ve cilt arasında oluşan boşluğa anormal iyileşme dokusu dolabiliyor. Bu durum istemediğimiz burun şekillerinin ortaya çıkmasına sebep olabilir. O yüzden kalın derili hastalarda bu durum göz önünde bulundurularak burnun ölçülü bir şekilde küçültülmesi gerekiyor. Ayrıca operasyonda kemik iskeletini ve kıkırdakları daha çok güçlendiriyoruz. Bu sayede bu sayede çarpıcı ve mükemmel sonuçlar alabiliyoruz. Kalın derili hastaların iyileşme süreleri daha uzun olduğundan sabırlı olmaları gerekir. Daha net sonuçlar görebilmeleri için kalın derili hastaların 1 yıl ve daha uzun süre beklemesi gerekebilir.

Ben tecrübeli bir cerrah olarak cilt kalınlığını ve kalitesini görüşmeler sırasında hastalarıma anlatıyorum. Bu konuda olası sonuçları belirterek cilt tipine en uygun şeklin belirlenmesinde hastalarıma yardımcı oluyorum. Biz buna kişiye özel burun tasarımı diyoruz. Tüm hastalarımıza cilt tipine uygun burun yapıyoruz.



Yaz aylarında ishalden korunmanın yolları

Erken diye düşünmeyin, 3 yaşında kontrol şart…

Diz kireçlenmesi yaşıyorsanız...

Dikkat! Güneş çarpması vakaları arttı!

Soğuk algınlığından klima zatürresine dikkat!

‘Tatil Dönüşü Sendromu’ birkaç hafta bile sürüyor!

Sıcak çarpması aşırı kilolu ve zayıfları daha çok etkiliyor

Vitamin eksikliği el titremesine neden olmaz! El titremesinin nedenleri...

Uzmanından KKKA hastalığı uyarısı

Ağzında yemek tutan çocuklarda dişler daha kolay çürüyor

Musluk suyundan buz yapımı hastalık sebebi

Bayramda bu beslenme hatalarını yapmayın!

Etler oda sıcaklığında bekletilmemeli!

Her yaşta tüp bebek olmaz

30 dereceyi aşan sıcaklıklara dikkat!