Tarih: 15.12.2016 03:08

Örgüt yok kumpas var!

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi`nde Prof. Dr. Yalçın Küçük, gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, eski emniyet müdürü Hanefi Avcı`nın da aralarında bulunduğu 14 sanıklı davada duruşma savcısı Ali Kaya, esas hakkında mütalaasını verdi. Tüm sanıklar hakkında tüm suçlardan beraat kararı verilmesini isteyen Kaya`nın gerekçeleri özetle şöyle:

Sanıkların suç örgütü olduklarına ilişkin somut delil yok.

Bilirkişi, Odatv bilgisayarlarına uzaktan virüs yoluyla dosya yüklendiğini tespit etti.

Yargıtay`ın, Ergenekon terör örgütü diye bir örgütün varlığını gösteren delil bulunamadığı yönündeki kararı. Duruşmada bazı sanıklar ve avukatlar, mütalaaya karşı son savunmalarını yapmaları için süre istedi.

KÜÇÜK`TEN İSYAN
Söz alan Yalçın Küçük, "İddianameye göre PKK`yı, devleti, orduyu, hepsini ben yönetiyorum. Ergenekon davasında serbest bırakılınca bu davadan tutuklanmıştım. Odatv`nin sahibi, yöneticisi Soner Yalçın bile serbest bırakılırken beni tuttular. En son beni serbest bıraktılar ama bu kez Ergenekon davasında ikinci kez tutuklandım. İki mahkeme aralarında paslaşıyordu. Beni futbol topu gibi bir oraya bir buraya aldılar. Ben mahkemenizin tarihiyim. Bunların tartışılması gerekir. Bana süre verin ki iyi bir dilekçe ile hazırlanayım" dedi. Duruşma 15 Şubat`a ertelendi.

Kaynak: SABAH.COM.TR




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —