Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü`nün Paylaşımını Bakan Yılmaz`a Sordu

Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü`nün Paylaşımını Bakan Yılmaz`a Sordu

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz`ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz`ın, sosyal medya hesabından yayınladığı yazıyı TBMM gündemine taşıdı.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz`ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz`ın, sosyal medya hesabından yayınladığı yazıyı TBMM gündemine taşıdı.

Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, sosyal paylaşım sitesindeki kişisel hesabından 11 Aralık günü, Darbeyle yapamadınız. Ekonomik saldırılar ile yapamadınız. İçimizdeki siyasi muhalefet maşanız olan - Cumhursuz Halt Parçası - ile de gerekli muhalefeti yapamadınız. Çok ilginç ne diyordu o da; Kan dökülmeden bu anayasayı değiştiremeyeceksiniz. Ne tesadüf değil mi? Neyse bu cümleleri de bir yere yazalım. Nihayet emperyalist babalar içimizdeki maşalar ile hanidir ara verdikleri terör saldırısına tekrar geri döndü ifadelerinin yer aldığı bir yazı yayınladı.

Yazıda yer alan ifadelerin hakaret içerdiğini belirten CHP`li Atila Sertel, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz`ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Sertel, Bakan Yılmaz`ın soru önergesinin yasal sürecini beklemeksizin yönelttiği sorulara cevap vermesi gerektiğini söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında ivedilikle soruşturma açılması gerektiğini belirten Sertel, Bu açıklamayı yapan zat tam anlamıyla `halt` etmiştir. Birilerine yaranmak ve yerini sağlamlaştırmak adına Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi`ne dil uzatmak hiç kimsenin haddine değildir. Derhal özür dilemeli ve hakkında soruşturma başlatılmalıdır dedi.

Yapılanın 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 7`nci maddesine aykırı olduğunu belirten Sertel, Partimize ağır ithamlarda bulunan ve hakaret eden bu müdür yasaları çiğnemiştir. Bir dakika dahi o makamı işgal etmemelidir diye konuştu.

Kiraz`ın paylaştığı yazıya yapılan yorumlarda da CHP`ye hakaret etmeye devam ettiğini belirten Atila Sertel, Nuri Kiraz`ın 2014 yerel seçimlerinde AKP`den aday adayı olduğunu ancak aday yapılmadığını hatırlattı.

Konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Nuri Kiraz`ın izinli olduğunu bildirdi.

- İzmir



Trakya Üniversitesi, Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği’nin genel kuruluna katıldı

İstanbul'da genç üniversitelilere eğitim desteği

Genç üniversitelilere eğitim yardımı gündemde

Ankara Üniversitesinde bilim ateşi yandı

İstanbul'da TBF Basketbol Spor Lisesi için protokol

2024-KPSS Ön Lisans sonuçları açıklandı

YKS ek tercih sonuçları açıklandı

MEB'den 'sosyal duygusal becereler' için materyal

MEB'den ilkokullar için biçimlendirici etkinlikler

TEV burs başvurularını mobil uygulamadan alacak

Görme engelli öğrencilere 'Engelsiz Matematik'

Sabancı Vakfı'nın yeni dönem burs başvuruları başladı

İstanbul Bakırköy'de eğitim yardımı için başvurular başlıyor

MEB, yeni müfredata uygun ölçme araçlarını yayımladı

İstanbul'da 100 bin öğrenciye 'Sen Oku Diye' desteği