Halep'te son durum ne? CANLI - Son dakika gelişmeler

Halep'te son durum ne? CANLI - Son dakika gelişmeler

Esed rejimi ordusu ve İran komutasındaki Şii milisler, Halep'in doğusunda adete katliam yapıyor. Rusya ve İran'ın desteğiyle büyük insanlık dramının yaşandığı Halep'te son durum ne? İşte Halep son dakika gelişmeler ve canlı haber akışı

14 Aralık çarşamba günü itibariyle Halep`te son durum ne. Halep`in doğusunda adete katliam yapan Zalim Esed ateşkesi bozdu. Peki Halep`teki savaştan son dakika gelişmesi var mı? Rusya ve İran`ın desteğiyle büyük insanlık dramının yaşandığı Halep`te neler oluyor. İşte tüm dünyanın seyirci kaldığı katliam ile ilgili canlı gelişmeler

-HALEP CANLI HABER AKIŞI-

ZALİM ESED SALDIRIYA GEÇTİ

Halen kent merkezinin doğusunda kuşatma altındaki bölgede bulunan muhabirinin bildirdiğine göre, rejim güçlerinin bulunduğu cephe hatlarından 10.30 sularında top ve havan atışları başladı.

Muhaliflerin kontrolündeki 6 kilometrekarelik yerleşim alanının farklı noktalarına, son 40 dakika içerisinde onlarca top ve havan mermisi düştü.

Türkiye`nin arabulucuğunda, Rusya öncülüğündeki rejim güçleri ile muhalifler arasında dün 19.00 sularında sağlanan ateşkesten sonra saldırılar durmuştu.

Ateşkes ile kuşatma altındaki sivil ve silahlı muhaliflerin tahliyesini öngören mutabakat, bölgeden ilk etapta yaralıların, ardından sivillerin ve silahlı muhalif grupların güvenli biçimde İdlib iline nakledilmelerini öngörüyordu.

Halep`in güneybatısında yer alan muhaliflerin kontrolündeki İdlib ili, Hatay`ın karşısına denk düşüyor.

HALEP`TE TAHLİYE ENGELLENİYOR

Türkiye`nin arabulucuğu sayesinde gerçekleşen mutabakatla öncelikle sivillerin tahliyesini başlandı ancak Şii milisler tahliyeyi engelledi.

Görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde, 33 otobüsün sabah gün ağarmadan Halep`in dışındaki ana caddeye park ettiğini ve kentin doğusundan çıkacak insanları beklediğini duyurdu. Dün varılan mutabakatla bu sabah saat 05.00 ` te başlayacağı duyurulan sivil geçişler de yasanan olumsuzluk ve engeller sebebiyle askıya alındı. Taraflar arasında görüşmeler sürüyor.

Kentteki gözlemciler ise, tahliye işleminin herhangi bir neden gösterilmeden ertelendiğini bildiriyor.

Muhalifler, rejim güçleri arasında yer alan İran destekli Şii milislerin sivillerin bölgeden ayrılmasına izin vermediğini aktarıyor.

Tahliye işlemleri için üzerinde anlaşılan noktada bekleyen 20 otobüsün motorlarının çalıştığı, ancak Halep`in doğusunda muhaliflerin bulunduğu bölgelere hareket etmelerine izin verilmediği öğrenildi. Kapsamlı tahliye planının Perşembe gününe sarkabileceğinden endişe ediliyor.

Öte yandan, dün akşam sağlanan ateşkes kapsamında yalnızca  yaralı çocuk ve kadınlardan oluşan küçük bir grubun İdlip?e doğru yola çıktığı öğrenildi.

Halep?te kuşatma altında bulunan çoğunluğu kadın, çocuk ve yaralılardan oluşan kü.ük bir grubun tahliye işlemleri sabaha karşı başladı. Buldukları minibüslerle İdlib?e doğru harekete geçen Suriyeli grupların önü Esed güçleri tarafından kesildi. Saat 06.00?dan sonra geçişlerine izin verilen Halepli yaralılar, İdlip?e doğru hareket etti. (Yeni Şafak)

ATEŞKESTE DİKKAT ÇEKEN TÜRKİYE VE PUTİN DETAYI

Suriye`de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin saldırısı altındaki Halep`te ateşkes sağlandı.

Ateşkes için görüşmeler, Türk istihbarat yetkilileri ile Rus askeri makamları arasında yapıldı.

İran ve Hizbullah`ın anlaşma olmaması için uzun süre direnmesine rağmen Türkiye baskısını sürdürünce ateşkes sağlandı.

Suriyeli muhalifler ile Rusya öncülüğündeki rejim güçleri arasında varılan ateşkes ve tahliye mutabakatına Türkiye arabuluculuk etti.

PUTİN HALEP HAKKINDA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güvenlik Konseyi toplantısında Suriye`nin Halep kentindeki durumu değerlendirdi.

Kremlin Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Putin Rusya Güvenlik Konseyini toplayarak, Suriye`nin Palmira ve Halep şehirlerindeki durumla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıda, Putin`in 15-16 Aralık`ta düzenleyeceği Japonya ziyaretinin hazırlıkları ve iç politikaya ilişkin konular da ele alındı.

Toplantıya Başbakan Dmitriy Medvedev, Savunma Bakanı Sergey Şoygu, iç ve dış istihbarat servisi direktörleri ile ilgili yetkililer katıldı.

ÜLKE TV EKRANLARINDA DUYGUSAL ANLAR

Suriye`nin Halep ilinde rejim ve Şii milislerin saldırısında yaralanan 5 yaşlarındaki çocuğa bir evin bodrum katında sağlık görevlileri müdahele etmeye çalıştı. Ancak sağlık görevlilerin anestezi malzemesi yoktu. Küçük çocuğun dayanılmaz acısını Kur`an-ı Kerim okuyarak hafifletmeye çalışması izleyenleri gözyaşlarına boğdu.

Ülke TV ekranlarında izleyiciyle buluşan Sıradışı Tarih programında yayınlanan görüntülerin ardından, programın yapımcısı ve sunucusu Turgay Güler daha fazla dayanamadı ve gözyaşlarına boğuldu.

Programın daimi konuğu Prof. Dr. Mehmet Çelik de ağlamamak için kendini zor tuttu.

O anlar kamerala böyle yanısıdı;



genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.