Tarih: 14.12.2016 09:25

Türkiye'nin sağladığı ateşkese algı operasyonu

Facebook Twitter Linked-in

Suriye iç savaşının başladığı dönemden bu yana en şiddetli saldırıların yaşandığı Halep`te tam anlamıyla insanlık dramı ile karşı karşıya gelinmiştir. Sivil yaşam savaşın acımasız darbesini çok ağır kayıplar vererek , aynı zamanda açlık ve susuzluk gibi beşeri

ihtiyaçların yokluğuyla halk mağdur edilmiştir.

Bu durum devletimizin ilgili kurumlarını ve hükümetimizi harekete geçirmiş gerekli adımlar atılmıştır.

Kuruluşumuz gün boyunca Halep`te görevli temsilcilerimizden bilgi alırken öte yandan ulusal haber kanallarımızdan bürokratik gelişmeleri yapılan basın açıklamalarıyla takip etmiştir.

Halep`te bulunan mazlum sivil halkın güvenli bir şekilde tahliyeleri için çok önemli gelişmelerin yaşanmasına rağmen , hatta uluslararası anlamda Türkiye, Rusya ve Birleşmiş Milletlerin desteklediği bu süreç ne yazık ki ilk dakikadan itibaren baltalanmaya çalışılıyor.

Türkiye`nin bürokratik anlamda bu başarısına anında karşı saldırı başlatılmış ve sosyal medya aracılığı ile tamamen gerçek dışı paylaşımlar , algı operasyonları yapılmıştır.

Halep ten tahliyeler başlamadan ortaya atılan ;

--60 Türkmenin esir alındığı

--Türkmenlerin eşlerine tecavüz edildiği

--Tahliyelerin tuzak olduğuna dair  gerçek dışı haberleri yalanlıyoruz.

Ve son olarak belirtmek istiyoruz ; Bu gece Halep`i terketmek isteyen sivillere inanıyoruz ki hiçbir şekilde zarar gelmeyecektir. Bu durum Türkiye nin uluslararası arenada önemli bir kazanımıdır. Her zaman mazlumların yanında olan hükümetimiz ve devletimize
güvenilmesi, resmi açıklamalara itibar edilmesi tüm Halep`i terk etmek isteyen sivillere çağrımızdır.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —