Menbiçte PKK oyunu!

Menbiçte PKK oyunu!

PKK/PYD-YPG terör örgütü, El Bab'dan sonra sıranın kendilerine geleceğini düşündüğü için Menbiç'teki militan sayısını 300'lerden bin 200'lere çıkarttı.

Türk askerinin El Bab`a yoğunlaşmasını fırsat bilen PKK/PYD-YPG terör örgütü, El Bab`dan sonra sıranın kendilerine geleceğini düşündüğü için Menbiç`teki militan sayısını 300`lerden bin 200`lere çıkarttı.

TAKVİYE ETTİLER

Türkiye ile ABD arasında anlaşmazlık yaşanan konulardan biri olan Menbiç, henüz PKK/PYD-YPG militanları tarafından boşaltılmadı. Türkiye uzunca bir süredir bu konuda uyarılarını yineliyor. ABD yönetimi de, Türkiye`ye verdiği YPG Fırat`ın doğusuna çekilecek sözünü henüz yerine getirmiş değil. Sahadan ise Menbiç`in boşalmadığını, aksine PKK/ PYD-YPG tarafından takviye edildiğine dair bilgiler geliyor.

YIĞINAK YAPIYORLAR

Hem Suriye`deki gelişmeleri yakından takip eden uzmanların anlattığı hem de bölgeden gelen bilgilere göre PKK/ PYD-YPG Fırat`ın doğusundaki militanlarını Menbiç`e kaydırıyor. Bu hareketlilik, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan`ın El Bab`dan sonra Menbiç`in de temizleneceğine dair açıklamalarından sonra başladı. Sayıları 250-300 arasında değiştiği belirlenen PKK/PYD-YPG`li teröristlerin şu an sayısının bin 200`lere kadar çıktığı ifade ediliyor.