Dimdik ayaktayız

Dimdik ayaktayız

Şehit annesi Nuran Duyar: Gururluyum, huzurluyum. Oğlum ?İnşallah şehit olurum anne? diyordu. Biz dimdik ayaktayız. Ağlamayın, hainleri sevindirmeyin. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Dualarım vatanını koruyanlarla

İstanbul`daki hain terör saldırısında daha 21 yaşındayken şehit düşen polis memuru Oğuzhan Duyar`ın çocukluk hayaliydi mesleği. Ankara Keçiören`de ailesiyle yaşayan Oğuzhan, Kırıkkale Polis Meslek Yüksekokulu`nu 7 ay önce başarıyla tamamlayıp hayalini gerçekleştirmişti. Ailesi tek çocukları olan Oğuzhan`la gurur duyuyordu. İlk görev yeri olarak İstanbul Emniyeti Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü`ne atanan Oğuzhan büyük bir heyecanla Bahçelievler`de ev tutmuştu. Oğuzhan, 28 Aralık`ta doğum gününü kutlayacaktı. Anne Nuran Duyar, oğluna doğum günü sürprizi yapıp, Ankara`dan İstanbul`a gelmeye hazırlanıyordu. Ancak mesleğine aşık olan Oğuzhan ilk görev yeri olan İstanbul`da hain saldırıda şehit düştü. Oğlunu son yolculuğuna uğurladığı polis üniformasını üzerinden çıkarmayan anne Nuran Duyar dimdik ayakta durarak, hainlere tokat gibi cevap verdi. Şehit polisin defnedildiği memleketleri Konya Hüyük`te konuştuğumuz acılı anne Nuran Duyar, "Gururluyum, huzurluyum. Benim çocuğum o güzel mertebelere ulaştı. Allah bana nasip etti. Oğlum polisliğe başladığında `Anne ben şehit olacağım` dedi. Bir hafta önce rüyamda gördüm. Sabahında oğlumla konuştum. `Oğlum seni rüyamda gördüm, şehit oldun` dediğim de `inşallah anne, ben şehit olacağım anne` dedi. Babası da gördü rüyasında. Bizim içimize doğdu. Hep polis olmayı istedi. Bu ay doğum günüydü onun. Çocuğumun ölümü oldu bu ay. Beni cennette bekliyor. Dimdik duracağım. Şehit olmadan yarım saat önce görüştük. Anam napıyorsun. Otobüse bineceğiz. Hastanelerde aradım. Gece 02.00`de şehadeti gelmiş. Soğuk yüzünü sevdim, öptüm. Öpmelere doyamadım. O kadar güzeldi ki, gülümsüyordu. Benim güzel meleğim" diye konuştu. Nuran Duyar, oğlunun cenaze töreninde de yanındakilere "Ağlamayın, hainleri sevindirmeyeceğiz. Biz dimdik ayaktayız. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak Dualarım vatanını koruyanlarla" dedi.

Kaynak: SABAH.COM.TR



Anahtar Kelimeler: <html xmlns

genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.