Serbest bırakılan Besime Konca tutuklandı

Serbest bırakılan Besime Konca tutuklandı

Bugün Batmanda çıkarıldığı hakimlikçe, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, Diyarbakır adliyesinde yeniden gözaltına alındı ve tutuklandı.

Batman Cumhuriyet Savcılığınca hakkında yürütülen soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan ve bugün sorgusundan sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakılan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, Diyarbakır`da kendisi ile birlikte gözaltına alınan HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel`in duruşmasını izlemek için geldiği Adliye binasında polis tarafından yeniden gözaltına alındı.

Besime Konca`nın Batman Sulh Ceza Hakimliğinin hakkında verdiği serbest bırakılma kararına Batman Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı sonucu Batman`dan gelen polisler tarafından gözaltına alınarak Batman`a götürüldü.

TUTUKLANDI

Diyarbakır`da yeniden gözaltına alınan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca`nın, burada Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden tekrar ifadesi alındı.

`nın geçtiği habere göre; Batman 1. Sulh Ceza Hakimliği, Konca`nın, `silahlı terör örgütüne üye olmak` ve `terör örgütü propagandası yapmak` suçundan tutuklanmasına karar verdi. Besime Konca, Diyarbakır E Tipi cezaevine konuldu.

İLİŞKİLİ HABERLER

Rus ajansı: FETÖ'nün suikasti olabilir

Türkiye'den Moskova kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le telefonda konuştu

Başbakan Yıldırım?dan Rus Büyükelçi?ye suikast açıklaması

Kurtulmuş: Rus halkına başsağlığı diliyorum

Malatya'da FETÖ operasyonu: 20 polis tutuklandı

HDP Eskişehir il eşbaşkanları tutuklandı

Dışişleri Bakanlığı Ürdün?de gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı

Halep için telefon diplomasisi

Erdoğan: Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz

Bakan Çelik Twitter'dan uyardı

Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif ile telefonda görüştü

Numan Kurtulmuş: Referanduma doğru gidiyoruz!

Bahçeli?den sağduyu çağrısı

Bakanlar Kayseride