Ekonomi Üçüncü Çeyrekte Yüzde 1.8 Küçüldü (3)

Ekonomi Üçüncü Çeyrekte Yüzde 1.8 Küçüldü (3)

Maliye Bakanı Naci Ağbal, daralmanın ekonominin küçülmesini, `15 Temmuz darbe girişimi`, `terör saldırıları`, `turizmdeki daralma` ve `zayıf dış talep` olarak açıkladı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, daralmanın ekonominin küçülmesini, 15 Temmuz darbe girişimi, terör saldırıları, turizmdeki daralma ve zayıf dış talep olarak açıkladı. 

Ağbal, 3. Çeyrek büyüme rakamlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekte yüzde 1.8 daraldığını vurgulayarak şöyle dedi:


Bu dönemde; 15 Temmuz darbe girişimi, terör saldırıları, turizmdeki daralma ve zayıf dış talep ekonomik aktivitelerde yavaşlamaya neden olmuştur. Üçüncü çeyrekte özel tüketim harcamaları yüzde 3.2,  yatırımlar ise yüzde 0.6 daralmıştır. Kamu harcamaları ise yüzde 23.8 artışla ekonomiye pozitif katkı vermeye devam etmiştir. 


Hükümet olarak ekonomik aktivitede canlanmayı destekleyen, finansal istikrarı koruyan ve güçlendiren gerekli tedbirleri uygulamaya koymaktayız. Nitekim geçtiğimiz hafta Sayın Başbakanımızın açıkladığı EKK kararları da önümüzdeki dönemde reel sektörde iyileşmeye katkı sağlayacaktır. Bu çerçevede; krediye erişimi ve ihracatın finansmanını artıran, yatırımlara daha çok teşvik sunan, işgücü piyasasını destekleyen, KOBİ`lere finansman sağlayan ve kredilerinin yapılandırılmasına imkan veren kritik öneme haiz bir destek paketi açıkladık.



Seğmen Gıda halka arzla yeni yatırımlar yapacak

Nükleer sektörün oyuncuları İstanbul'da... 16 büyük reaktör kurulacak

THY'den kargo uçağı filosuna 4 ilave sipariş

Erkan Kadı : "Ülkemizi  yerel ve uluslararası arenada temsil edeceğim"

Dış ticarete denizyolu damgası

TUSAF'tan TMO fiyatlarına ilişkin değerlendirme... Buğday rekoltemiz 20 milyon tona ulaşacak

Dünya ihracatındaki pay daha da artacak

Santa Farma İlaç, Türkiye'nin 500'ü arasında

Kruvaziyer turizmi ön plana çıkarılacak

Prysmian Türkiye’de üst düzey atama

Beyaz Çimento ihracatında liderlik sürüyor

Dijital reklam sektörü daha da büyüyecek

İletişim sektörü yüzde 25 büyüyecek

Kabotaj Bayramı’nda Emrah Yılmaz Çavuşoğlu’ndan önemli açıklamalar

Azerbaycan'dan ithalata yeni kolaylıklar!