Fıtıkta elle tedavinin başarısı

Fıtıkta elle tedavinin başarısı

Bel ve boyun fıtığı gibi kas-iskelet rahatsızlıklarında elle tedavi uygulayan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, tedavi metodu hakkında bilgi verdi.

Bir fizik tedavi yöntemi olan manipülasyon (elle tedavi) tedavisinin ellerle rahatsızlık olan bölgeye birtakım bastırma, döndürme, germe ve esnetme manevraları şeklinde ve 3-5 gün arayla uygulandığını ifade eden Şahabettinoğlu, ?Manipülasyon tedavisinin masaj ile ilgisi yoktur. Klasik bir tıp tedavisi olup alternatif tıp değildir. Tedavi genellikle hafif vakalarda 2-3, orta vakalarda 4-5, ileri vakalarda ise 8-10 seans sürebilmektedir? dedi.

Dünyada çok iyi bilinen ve uygulanan bu tedavi yönteminin bel ve boyun fıtıkları, boyun düzleşmesi, kas-iskelet rahatsızlıklarında uygulandığını ifade eden Dr. Şahabettinoğlu, ?Ayrıca şiddetli boyun spazmları, sakroiliak sendrom denilen kalçalardaki sağrı ve leğen kemikleri arasındaki eklemin fonksiyon bozukluğu, migren ve gerilim tipi baş ağrıları, çene eklemi fonksiyon bozuklukları, el bileği sinir sıkışmaları, 1. derece ve stabil bel kaymalarında başarıyla uygulanmaktadır? diye konuştu.

Bel ve boyun fıtıklarında manipülasyon tedavisinin başarı oranının ise hastalarının yüzde 98?i ameliyatsız olarak başarı ile tedavi edilmekte olduğunu belirten Şahabettinoğlu, ?Sadece yüzde 1-2 hastada ameliyat gerekir ki bunlar ameliyatsız tedavilere cevap vermeyen, bel fıtığında ayaklarda ilerleyen kas gücü kaybı, idrar-büyük abdest kaçırma şikayeti olanlardır. Boyun fıtığında ise ellerde, kollarda ilerleyen kas gücü kaybı olan çok az sayıdaki hastalardır? şeklinde konuştu.

konusunda uzman bilgili ve bilinçli ellerle yapılması gerektiğinin altını çizen Şahabettinoğlu, ?Bütün hastaların bilmesi gereken en önemli konu, insan anatomisini ve fizyolojisini bilmeyen ehliyetsiz kişilere bel ve boyun problemlerini çözmek için başvurmamaları gerektiğidir. Her hasta ve hastalık hekimce değerlendirilmeli, teşhis ve tedavi edilmelidir. Ayrıca bel ve boyun hastaları tedavi sonrası, hastalığın tekrarının önlenmesi için egzersiz ve günlük yaşam önerileri konusunda mutlaka bilgilendirilip eğitilmelidir? dedi.



Aort kapağını ameliyatsız değiştirmek mümkün!

Sağlıklı sonbahar için bağışıklığınızı güçlendirin

Midenize aşırı yüklenmeyin, çünkü...

Kronik öksürük ve ağır yük kaldırma kasık fıtığı sebebi

Kalp ameliyatlarında robotik dönem

Dişler iyi temizlenmezse arayüz çürüğü oluşabiliyor

Dünya kalp cerrahları Türkiye'de buluşuyor

Yerli firmadan sedef hastalığının tedavisine umut veren çalışma

Lojistik sorunları aşılamayı aksatıyor! Taşıma aşıyla nereye kadar?

Kulak tüpü ameliyatı gerektiren durumlar çocuklarda daha yaygın!

Her yıl 300 bin kişi kalp hastalığı tanısı alıyor!

Tümöre 'canlı takip'!

Şok diyetlere dikkat! Saat 18'den sonra yemek yememek herkese uygun değil!

Bu kanser ihmale gelmez! Baş boyun kanserlerinde +40 yaşta risk daha fazla

Kötü haber korkusu mamografi taramasına engel!