Bitlis`teki Öğretmenler Avrupa`da Eğitim Programına Katıldı

Bitlis`teki Öğretmenler Avrupa`da Eğitim Programına Katıldı

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki bazı öğretmenler, Avrupa Birliği projesi kapsamında ildeki özel gereksinimli öğrenciler için Avrupa?da düzenlenen eğitime katıldılar.

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki bazı öğretmenler, Avrupa Birliği projesi kapsamında ildeki özel gereksinimli öğrenciler için Avrupa`da düzenlenen eğitime katıldılar.

Erasmus+ kapsamında Türkiye Ulusal Ajansına sunulan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının IPA IV İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı fonundan desteklenmeye hak kazanan Özel Gereksinimli ve Dezavantajlı Öğrencilerin Sosyokültürel ve Eğitimsel Dahiliyeti Projesi kapsamında faaliyetlere devam ediliyor. Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü ve 10 okulun ortaklık şeklinde dahil olduğu projede, yurt dışındaki kurslara giderek eğitim alan öğretmenler, öğrendiklerini okullarında uygulamaya başladılar.

Projenin daha geniş kitleler üzerinde de etkili olmasını sağlayan öğretmenler, Bitlis ilinde özel gereksinimli öğrencilerin eğitiminde kaliteyi arttırmaya yardımcı olmayı hedefliyor.

Proje Koordinatörü Zuhal Vural, proje kapsamında 26 öğretmenin İspanya ve Paris`te aldıkları Dezavantajlı Grupların Sosyokültürel ve Eğitimsel Dahiliyetlerinde Temel Yeterlilikler Kursu ve Özel ihtiyaç Sahibi Öğrencilerin Eğitilmesi: Stratejiler ve Araçlar kursu ile dezavantajlı öğrencilerin eğitimi konusunda bilgilerini arttırma imkanı bulduklarını söyledi. Vural, Ayrıca yabancı dilde eğitim veren kurslara katılan öğretmenlerimiz, dil becerilerini geliştirme ve yurt dışında diğer katılımcılara kendi okullarını tanıtma fırsatı buldular. Öğrendiklerini paylaşmak üzere okullarında çalışmalara başladılar. Raporlama ve değerlendirme aşamalarıyla devam eden projemizin amacına hizmet ettiğini görmek bizim için mutluluk verici bir durum. Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz dedi.

Proje, okullarda velilere ve diğer öğretmenlere yönelik yapılacak olan faaliyetlerle devam edecek. - BİTLİS



Trakya Üniversitesi, Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği’nin genel kuruluna katıldı

İstanbul'da genç üniversitelilere eğitim desteği

Genç üniversitelilere eğitim yardımı gündemde

Ankara Üniversitesinde bilim ateşi yandı

İstanbul'da TBF Basketbol Spor Lisesi için protokol

2024-KPSS Ön Lisans sonuçları açıklandı

YKS ek tercih sonuçları açıklandı

MEB'den 'sosyal duygusal becereler' için materyal

MEB'den ilkokullar için biçimlendirici etkinlikler

TEV burs başvurularını mobil uygulamadan alacak

Görme engelli öğrencilere 'Engelsiz Matematik'

Sabancı Vakfı'nın yeni dönem burs başvuruları başladı

İstanbul Bakırköy'de eğitim yardımı için başvurular başlıyor

MEB, yeni müfredata uygun ölçme araçlarını yayımladı

İstanbul'da 100 bin öğrenciye 'Sen Oku Diye' desteği