SAĞLIK

SAĞLIK Haberleri

Bebekler aslında ne yemeli?

Bebekler aslında ne yemeli?

Uzmanlar 2 yaş altı bebeklere takviye gıda yasağını ve bebek araç koltuklarının ölümcül tehlikesine dikkat çeken ABD araştırmasını değerlendirdi

Resmi Gazete?de yayımlanarak yürürlüğe giren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı düzenlemesi kapsamında; 2 yaş altı bebeklere takviye gıda üretimi yasağı gelmesinin ardından uzmanlardan, ?Tamamlayıcı besinler de mamalar, muhallebi, püre ve evde yapılmış çorbalardır. Karar doğru? ve ?Bir gıda takviyesinin içinde 10 mg demir varsa ben bunu hekim olarak çocuğa yazabilirim. Bu bir beslenme desteğidir? yorumları geldi.

BEBEKLERE GIDA TAKVİYESİ

?PEK ÇOK ÜRÜN NE, BİLİNMİYOR?
Beslenme Uzmanı Prof. Neriman İNANÇ: ?0-2 yaş bebeklerinde anne sütünün yanı sıra tamamlayıcı besinler; mamalar, muhallebi, püre ve evde yapılmış çorbalardır. Anne sütü 2 yaşına kadar devam eder, 6?ncı aya gelindiğinde anne sütü yeterli olmayacağı için de devreye tamamlayıcı dediğimiz bu gıdalar girer. Bakanlığın yasaklatma kararı aldığı 2 yaş altındaki bebekler için takviye edici ürünlerin çoğu piyasada eczanelerde satılıyor. Pek çok ürünün ne olduğunu bile bilmiyorsunuz. Bu anlamda karar doğru.?

?BUNLAR BESİN TAKVİYESİDİR?
Çocuk Gastroenteroloji ve Beslenme Uzmanı Benal Büyükgebız: ?Yeni düzenleme tamamen mevzuat ile ilgili. Ebeveynler bu yaş gruplarındaki bebeklere doktorlarına başvurmadan bu takviye edici ürünleri veremesin diye. Bir gıda takviyesinin içinde 10 mg demir varsa ben bunu hekim olarak çocuğa yazabilirim. Bu bir beslenme desteğidir. Çocuk 1 yaşından sonra et yiyemiyorsa çinko eksikliği varsa ben o gıda desteğini yazarım.?



Aort kapağını ameliyatsız değiştirmek mümkün!

Sağlıklı sonbahar için bağışıklığınızı güçlendirin

Midenize aşırı yüklenmeyin, çünkü...

Kronik öksürük ve ağır yük kaldırma kasık fıtığı sebebi

Kalp ameliyatlarında robotik dönem

Dişler iyi temizlenmezse arayüz çürüğü oluşabiliyor

Dünya kalp cerrahları Türkiye'de buluşuyor

Yerli firmadan sedef hastalığının tedavisine umut veren çalışma

Lojistik sorunları aşılamayı aksatıyor! Taşıma aşıyla nereye kadar?

Kulak tüpü ameliyatı gerektiren durumlar çocuklarda daha yaygın!

Her yıl 300 bin kişi kalp hastalığı tanısı alıyor!

Tümöre 'canlı takip'!

Şok diyetlere dikkat! Saat 18'den sonra yemek yememek herkese uygun değil!

Bu kanser ihmale gelmez! Baş boyun kanserlerinde +40 yaşta risk daha fazla

Kötü haber korkusu mamografi taramasına engel!