Emniyette taltif huzursuzluğu!

Emniyette taltif huzursuzluğu!

Son açıklanan taltif listesi, polisler arasında huzursuzluğa neden oldu!

15 Temmuz hain darbe girişiminde üstün çaba ve başarı gösteren Emniyet Teşkilatı personeline, Cuma günü ödüllendirme yapıldı.

Yapılan ödüllendirmenin polisler arasında huzursuzluğa neden olduğu gözlemlenirken, taltif listesinin neye göre hazırlandığı da akıllardaki soru işaretlerinden biri.

15 Temmuz gecesi ve sonrasında yoğun mesai yapan polisler için taltif ödemesi yapılacağı aylar öncesinden söyleniyordu. Cuma günü yayınlanan taltif listesine göre, ödüllendirmeyi hakettiği halde taltif listesinde isminin olmadığını belirten okurlarımızdan yoğun şekilde yorum geldi. Yapılan ödüllendirmenin haksız olduğu, listenin neye göre planlandığı ve taltif alamayan polislerin neden taltif alamadığı büyük yankı uyandırdı.

15 Temmuz gecesi aynı ekipte görevli olduğu mesai arkadaşının taltif alırken kendisinin taltif alamadığı, izinde olan bazı personellerin taltif alırken bazılarının alamadığı şeklinde serzenişte bulunan polislerin kafasındaki soru işaretlerinin giderilmesi bekleniyor.

Taltif sonrası teşkilat içinde çıkan diğer dedikodular da polislerin moralini büyük ölçüde bozmuş durumda. Söylentilere göre, taltif alamayan polislerin kara listede olduğu, bundan sonraki ihraç listesinde isimlerinin olacağı şeklinde çıkan dedikodulardan dolayı, polisler yetkili ağızdan açıklama bekliyor.

Facebook sayfamızdan gelen mesajlardan ve haber yorumlarından bazıları:

*** İyice araştıracağım o gece çalışan meslektaşlarımın bazılarına gerçekten taltif yatmamışsa bana yatan boğazımdan geçmez üstelik kimse de hakkını helal etmemiş ya hayır kurumuna bağışlayacağım ya da dilekçeyle istemeyeceğim. Vicdanım inanılmaz rahatsız oldu bu durumdan mesajımı yayınlarsanız ismimi vermeyin iyi geceler

*** Ben saat 21.30 da evden çıktım koşa koşa 10 km yolu kosa kosa bayrampasa cevik kuvvete gittim o gece dahil 15 gün ev yüzü görmedim 75 gün de hiç izinsiz günde 20 saat calıştık birlik olarak 200 kişiye yatmadı taltif anadolunun ücra kösesindeki adam yata yata taltif aldı adaletli olmadı yazık ne deyim adalet yerini bulur bunu ayarlayanlara hakkımı helal etmiyorum ismimi yayınlamazsanız sevinirim.

*** Sayın admin 15 Temmuz günü çalışıp taltif alamayan çok fazla arkadaş var. bunla ilgili haber yapmanızı istiyoruz

*** Sıkmayın canınızı arkadaşlar darbe günü Nusaybin de görevli idim.ona rağmen bana yatmamış ama darbe günü senelik izinde olan müdür şoförüne yatmış en güzeli Allah`a havale edin evinizde çocuklarınızla mutlu olun hepiniz Allah`a emanet olun

*** Aynı iş yerinde aynı görevi hain darbe girişimi gecesi ve devamında gece gündüz yapan polislerden birine verilmesi diğerlerine verilmemesi birim içi bölünmeye neden olmaz mı? çünkü aynı iş yerinde hainliğinden gecesinden beri emir gereği bulunduğu yeri terketmeyen can siparane çalışan birim içerisinde ayrıcalık yapılması neye göre verilip verilmediği belli olmayan bir düzenlemeye ve ödüllendirmeye sayın cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın derhal el atması hatta bu taltif değeerlendirmesi yapan taltif komisyonunun mit tarafından araştırılması talimatı vermesidir. çünkü bu komisyon teşkilat içi bölünmeye zemin hazırlamıştır. ayrıca aynı kursta olan bir polise 6 diğer polise 9 bir polise 6 diğer polise hiç verilmeyen ödüllendirme mi yoksa teşkilat içi çatışmaya mı zemin hazırlanmaktadır. ama bizler bu vatanı karşılıksız sevdik ancak bu ödüllendirme bizleri üzdü. bu durumu büyüklerimize iletilmesi için sizlere haykırıyoruz.

*** Aynı karakolda 12 kişi 15 temmuzda saat 01 de görev aldık ikinci bir emre kadar Valilik il emniyet gezdik durduk sonrasında demokrasi nöbetleri bitene kadar saat 03 lere kadar bekledik gündüz şehit cenazesinde gece demokrasi nobetlerinde çalıştık 12 den 3 kişiye 5 .8 ve 12 maaş taltif diğerlerine Nacar kol saati aynı göreve gittik aynı eve gittik solemesi ayıp bu arkadaşlar mescit de zaman zaman uyudular şuanda 16 gün iznim yanacak ve personel yok diye 7 gün izin verdiler daha önce feto cular yüzünden alamadık şimdi kim engel oldu bizim taltif kime gitti olaydan 3 gun sonra izinden done adamlara 5 taltif yatmış hakkımı hiç bir zaman helal etmiyorum

*** aciklama yapmadıkları surece farkli anlamlar cikmaya baslayacak, alanlar almayanlara hain gözüyle ihrac olacak gozuyle bakacak, darbe gecesi evinden cikmayana 24, ben 2 taksi cevirdim darbe oluyor diye istedigim yere goturmedi, bende gorev yerim olmdigi halde mahallemdeki karakolda saatlerce nobet tuttum, gözaltı askerler vardi temepimizde f16lar, evim yakindi bi gusül almaya gittim sadece, gunduzde kendi subeme gittim, ayni dakikada subeye giris yaptigim arkadas 24 bana sifir, yani bu durumda kimse yalnislik olmustur falan gozuyle bakmiyor malesef, gidici gozuyle bakiyorlar,