İşte Adil Öksüzün gözaltındaki 2 gece 3 günü

İşte Adil Öksüzün gözaltındaki 2 gece 3 günü

Darbe girişiminin kara kutusu Adil Öksüzün gözaltı sürecinde yaşadıkları ortaya çıkarıldı.

HSYK, Öksüz`ün gözaltına alındığından itibaren yaşananları saat saat raporlayıp TBMM Darbe Komisyonu?na gönderdi. Adil Öksüz?ün ?kuvvetli şüphe? bulunmasına rağmen serbest bırakıldığı belirtildi

Meclis 15 Temmuz Darbe Girişimi Komisyonu`na HSYK tarafından gönderilen belgede darbe girişiminin kara kutusu Adil Öksüz`ü firara götüren ayrıntılar tek tek anlatılıyor.

Sabah`ın haberine göre, HSYK`nın gönderdiği belgede Mürted (Akıncı) Üssü`nde yakalanan Adil Öksüz`ün firarı ile ilgili bilgiler şöyle: Darbe girişiminin sabahı yani 16 Temmuz`da saat 09.00-10.00 saatleri arasında darbenin yönetildiği yer olan Ankara Kazan`daki Mürted Üssü`nden darbeye kalkışanların kaçmaya çalıştıkları yönünde ihbarlar geldi. Kazan İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kazan Jandarma Komutanlığı, Ankara`dan gelen farklı birimlerdeki kolluk görevlileri ve vatandaşların desteği ile Mürted`den kaçmaya çalışan, aralarında Öksüz`ün de bulunduğu 3 sivil ile 26`sı farklı rütbelerde 29 kişiyi yakaladı. Öksüz ve beraberindekiler en yakın yer olan Kazan Jandarma Komutanlığı`na bağlı Kışla Jandarma Komutanlığı`na götürüldü. Buradaki işlemleri Ankara Emniyet Müdürlüğü`nden gelen polisler yaptı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Öksüz ve 28 kişinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi`ne götürülmesi talimatı verdi. Ancak Adil Öksüz dışındaki iki sivil kişi ve 16 askerAnkara`ya götürülürken diğerlerinin Kışla Jandarma Komutanlığı`nda bekletilmesine devam edildi. Bu sıralarda Mürted Üssü`nden 87 kişi teslim oldu.

LİSTEDE İSMİ YOK

Ne olduysa aynı günün gecesi oldu. Ankara`da şüphelileri koyacak yer kalmadığı belirtilerek, aralarında Öksüz`ün de bulunduğu 98 darbecinin işlemlerinin Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı`nca yapılması talimatı verildi. Bu karar üzerine Öksüz ve 97 kişi 17 Temmuz sabaha karşı Ankara Batı Adliyesi`nin nezaretine konuldu. Kazan Jandarma Komutanlığı`nca Ankara Batı Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı`na sadece asker kişilerle ilgili isimler giderken bu listede Adil Öksüz`ün ismi yer almadı. Öksüz`ün savcılıktaki sorgusu 18 Temmuz`da saat 02.28`te tamamlandı. Mahkeme saat 07.37`de Öksüz`ün adli kontrol ile serbest bırakılmasına karar verdi. Öksüz saat 11.22`de ise serbest bırakıldı. Raporda, Adil Öksüz hakkında kuvvetli şüphe bulunmasına rağmen serbest bırakıldığı ifade edildi. Öksüz`ü sorgulayan savcı ile serbest bırakan hâkimler hakkında soruşturma sürüyor.