FETÖ`nün Emre Uslu ile birlikte algı operasyonunun başındaki isimlerden olan polis akademisi eski öğretim üyesi Önder Aytaç hakkında 2 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yalan ve iftira ile hakaret suçu işlediği için yakalama kararı çıkartılmıştı. FETÖ köstebeklerinin haber uçurduğu Aytaç, eşiyle birlikte 17 Kasım 2014`te İstanbul Atatürk Havalimanı`ndan İngiltere`ye kaçmıştı. Aytaç`ın yeri 2 yıllık firarının ardından Türk istihbaratı tarafından tespit edildi.
İSTİHBARAT ENSESİNDE
İngiltere`den FETÖ`nün en çok yapılanma içine gittiği ülkelerden Nijerya`ya geçtiği tespit edilen Önder Aytaç istihbarat tarafından adım adım izlenmeye başlandı. Nijerya`da FETÖ`den gelen himmet paraları ile sefa süren Aytaç market alışverişi sırasında peşindeki ekip tarafından 1 metre mesafeden görüntülendi. Yanında eşi ve kayınpederi olan Aytaç, izlendiğinden habersiz alışverişine devam etti.
Pensilvanya`dan talimat gelince Nijerya`dan ABD`ye gitmek için harekete geçen Önder Aytaç bunun için geçtiğimiz hafta Mısır`a uçmak için bilet aldı. Bu bilgili alan Türkiye hemen Mısır`daki güvenlik birimlerini uyardı. Önder Aytaç Kahire Havaalanı`nda uçaktan indiğinde büyük şok yaşadı. Mısır polisi Aytaç`ı Türkiye`nin
talebi üzerine gözaltına aldı.
DARBECİ SİSİ İADE ETMEDİ
FETÖ`nün en kritik isimlerden birisi olan Aytaç`ın Türkiye`ye iadesi için yetkililer hemen Mısır`la diplomatik temasa başladı. Tam bir hafta boyunca Türkiye`ye iadesi için yapılan girişimler darbeci Sisi`ye takıldı. İki ülke arasındaki `Suçluların iadesi ve Adli Yardımlaşma anlaşmasını hiçe sayan Sisi yönetimi Aytaç`ı iade etmeyerek Nijerya`ya geri gönderdi.
Nijerya`dan istenecek
Mısır`ın FETÖ ihanetine ortak olup Aytaç`ı Nijerya`ya geri göndermesi üzerine Türk makamları hemen B planını devreye soktu. Aytaç`ın iadesi için Nijerya ile temasa geçildi. Aytaç, Taraf gazetesinde yazarlık yapıp Ergenekon ve Balyoz kumpaslarına kılıf olan yazılar kaleme almıştı.
(Akşam)