SAĞLIK

SAĞLIK Haberleri

Bol bol su tüketin!

Bol bol su tüketin!

Kış hastalıklarına yakalanmamak için bol su tüketmek gerekiyor.

Türk Böbrek Vakfı Diyetisyeni Gökçen Efe Aydın, ?Soğuk havalarla birlikte düşen metabolizma hızı, su tüketimine olan isteği azaltır. Oysa vücudumuzun soğuk havalarda gribal enfeksiyonlar ve zararlı virüslerden korunabilmesi için en temel ihtiyaçlardan biri de sudur. Bu yüzden kışın da yazın tüketilen miktarda su tüketmek son derece önemlidir? dedi.

Soğuk günlerde de istenilmese de günde 2 -2,5 litre su tüketilmesinin gerekliliğine değinen Aydın, sıvı tüketimini kolaylaştırmak için ve ihtiyacı karşılamak için ıhlamur, adaçayı, kuşburnu çayı ve açık çay gibi içeceklerin tercih edilebileceğini belirtti. Aydın, yeterli su tüketimi ile vücutta oluşan toksinlerin atıldığını, gribal enfeksiyon ve zararlı virüslerden korunulduğunu, vücut fonksiyonlarının yeterli çalıştığını, metabolizma dengesinin sağlandığını, vücuttaki pek çok biyokimyasal reaksiyonun gerçekleştiğini kaydetti.

Aydın, gece boyunca uyuyan metabolizmayı uyandırmak için güne bir bardak su ile başlanması gerektiğine dikkat çekerek, Böbrek sağlığının koruması için sıvı tüketimi hayati önem taşıyor. Azalan su tüketimine karşı atılacak bir diğer adım ise fiziksel aktiviteyi arttırmaktır. Artan fiziksel aktivite vücudun su ihtiyacını arttıracak ve metabolizmanın daha hızlı çalışmasına yardımcı olacaktır.?

Yrd. Doç. Dr. Bilal Görçin ise konuyu böbrek hastaları açısından değerlendirerek; ?Böbrek hastalıklarında kışın da su içmek aynı derecede önemlidir. Özellikle böbrek yetmezliği olan hastaların fonksiyon gören böbrek hücreleri azaldığı için kalan hücreler üzerine daha fazla iş düşer. Bir diğer ifadeyle, daha az hücre ile daha fazla zararlı maddeyi vücuttan uzaklaştırmak gerekir. Bu nedenle böbreğe gelen kan dolayısı ile sıvıyı arttırmak için ağızdan yeterli sıvı alınmalıdır. Hava sıcak değil diye suyu az içmemeli, yeterli sıvı alımına dikkatli bir şekilde özen gösterilmelidir? dedi.



Yaz aylarında ishalden korunmanın yolları

Erken diye düşünmeyin, 3 yaşında kontrol şart…

Diz kireçlenmesi yaşıyorsanız...

Dikkat! Güneş çarpması vakaları arttı!

Soğuk algınlığından klima zatürresine dikkat!

‘Tatil Dönüşü Sendromu’ birkaç hafta bile sürüyor!

Sıcak çarpması aşırı kilolu ve zayıfları daha çok etkiliyor

Vitamin eksikliği el titremesine neden olmaz! El titremesinin nedenleri...

Uzmanından KKKA hastalığı uyarısı

Ağzında yemek tutan çocuklarda dişler daha kolay çürüyor

Musluk suyundan buz yapımı hastalık sebebi

Bayramda bu beslenme hatalarını yapmayın!

Etler oda sıcaklığında bekletilmemeli!

Her yaşta tüp bebek olmaz

30 dereceyi aşan sıcaklıklara dikkat!