Milli Eğitim Bakanlığı Çalışanları Kağıt Müzesi`ni Gezdi

Milli Eğitim Bakanlığı Çalışanları Kağıt Müzesi`ni Gezdi

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü çalışanları, Gez-Gör Projesi kapsamında Kocaeli Bilim merkezi ve Kağıt Müzesi?ni gezdi.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü çalışanları, Gez-Gör Projesi kapsamında Kocaeli Bilim merkezi ve Kağıt Müzesi`ni gezdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin Sekapark Kültür Alanı`nda gerçekleştirdiği projeler ilgi görüyor. Kağıt Müzesi, Bilim Merkezi ve Film Platosu ülkenin her yerinden misafir ağırlıyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı`nın Gez- Gör Projesi ile Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü çalışanları Kağıt Müzesi, Bilim Merkezi ve Film Platosu`nu gezdi. İlk olarak Avrupa`nın en büyük film platosu olma özelliğini taşıyan Seka Film Platosu`nu gezen çalışanlar, 1800`lü yılların Osmanlı mimari yapılarını barındıran sokaklarında dolaştılar. TRT`de yayınlan Filinta dizisine sahne olan platoda dolaşmanın heyecanını yaşayan çalışanlar, temsili İstiklal Caddesi`nde bol bol fotoğraf çektirdi. Çalışanlar yapıların gerçekliğine ve Arnavut kaldırımlı sokaklara hayran kaldı.

Bakanlık çalışanları daha sonra Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesi`ni gezdi. Çalışanlar için Bilim Merkezi`nde elektromanyetik deneylerden biri gerçekleştirildi. Deneyde elektrik yüklü küreye dokunan bir çalışanın saçlarının elektriklenerek kabarması ilgiyle izlendi. Çalışanlar düzenekleri de tek tek inceleme imkanı buldu. Kağıt Müzesi`nin de gezen bakanlık çalışanları burada müze hakkında bilgiler aldı. - KOCAELİ