Kasım ayı siyaset gündeminde tansiyon yüksekti

Kasım ayı siyaset gündeminde tansiyon yüksekti

Kasım ayında siyaset gündemi, meclis ve kamuoyu tartışmaları ile yoğun geçti. İşte Medya Takip Merkezi`nin (MTM) hazırladığı medya araştırmasının detayları?

Avrupa Parlamentosu`nda alınan Türkiye ile müzakerelerin dondurulması tavsiye kararı sert tepkilere neden olurken, gözler Aralık ayında yapılacak olan AB Liderlik Zirvesi`ne çevrildi. Gündemin diğer önemli konu başlıklarında ise Gülen`in iadesi, anayasa değişikliği, referandum, yeni asgari ücret maratonu, Türk Akımı Boru Hattı projesi yer aldı.

MTM Medya Takip Merkezi, Kasım ayı siyaset gündeminde öne çıkan konuları analiz etti. Avrupa Parlamentosu`nun, Türkiye ile Avrupa Birliği arasında süren müzakerelerin geçici süre dondurulmasını tavsiye eden ve bağlayıcı olmayan tasarıyı kabul etmesi, Türkiye siyasetinde olduğu kadar dünya siyasetinde de gündemi belirledi. Avrupa Birliği Türkiye İlerleme Raporu`nda, Türkiye gündeminde yer alan 15 Temmuz darbe girişimi, Ohal dönemi, Yargı, İnsan Hakları, İfade Özgürlüğü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Terörle mücadele konuları madde madde ele alınarak sert bir şekilde eleştirildi. Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki üyelik müzakereleri konusu 15 Aralık`ta Brüksel`de yapılacak olan AB Liderlik Zirvesi`nde gündeme gelmesi bekleniyor. AB ile Müzakereler konusu 7 bin 937 haberde yer aldı.



Rus ajansı: FETÖ'nün suikasti olabilir

Türkiye'den Moskova kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le telefonda konuştu

Başbakan Yıldırım?dan Rus Büyükelçi?ye suikast açıklaması

Kurtulmuş: Rus halkına başsağlığı diliyorum

Malatya'da FETÖ operasyonu: 20 polis tutuklandı

HDP Eskişehir il eşbaşkanları tutuklandı

Dışişleri Bakanlığı Ürdün?de gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı

Halep için telefon diplomasisi

Erdoğan: Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz

Bakan Çelik Twitter'dan uyardı

Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif ile telefonda görüştü

Numan Kurtulmuş: Referanduma doğru gidiyoruz!

Bahçeli?den sağduyu çağrısı

Bakanlar Kayseride