İstanbul'da DEAŞ operasyonu: 8 şüpheli gözaltında

İstanbul'da DEAŞ operasyonu: 8 şüpheli gözaltında

DEAŞ'a katılmaları için babaları tarafından Van'dan İstanbul'a gönderildiği iddia edilen küçük yaştaki Y.A ve kardeşi Ö.A.A'nın da aralarında bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alındı

Terör örgütü DEAŞ`a katılmaları için babaları tarafından Van`dan İstanbul`a gönderildiği iddia edilen küçük yaştaki Y.A ve kardeşi Ö.A.A`nın da aralarında bulunduğu 8 şüpheli düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, 9 Kasım`da Van Emniyet Müdürlüğü, Ş.A`nın, oğulları Y.A ve Ö.A.A`yı DEAŞ`a katılmaları için İstanbul`a gönderdiğini belirledi.

Duruma ilişkin bilgi verilen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 10 Kasım`da İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı`na gelen 2 kardeşin kendilerini karşılayan Y.D. ile Sultangazi`de bir adrese gittiğini tespit etti.

Söz konusu adrese düzenlenen operasyonda, Suriye`deki çatışma bölgelerine gitmek üzere hazırlık yaptığı belirtilen 2 çocuk ve beraberindeki 6 kişi yakalandı.

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğüne götürülen kardeşler ise işlemlerin ardından teyzeleri G.E`ye teslim edildi.

Daha önce evinde kalaşnikof silah ele geçirilen ve terör örgütü El-Kaide üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan, bu suçlara bağlı olarak 3 yıl cezaevinde kaldığı belirtilen baba Ş.A`nın ise Van Emniyet Müdürlüğü`nde verdiği ifadesinde, 2 oğlunu terör örgütü DEAŞ`a katılmaları için değil, dini eğitim almaları için İstanbul`a gönderdiğini söylediği öğrenildi.