Edirne`de Engelsiz Yaşam Merkezi Açıldı

Edirne`de Engelsiz Yaşam Merkezi Açıldı

EDİRNE`de Dünya Engelliler Günü`nde, Engelsiz Yaşam Merkezi törenle açıldı.

EDİRNE`de Dünya Engelliler Günü`nde, Engelsiz Yaşam Merkezi törenle açıldı. Engelliler merkezdeki ilk günlerinde gönüllerince eğlendi.

Edirne Belediyesi`nin Dünya Engelliler Günü`nde engelli vatandaşların eğitimden spora, tiyatro salonundan, çocuklar için oyun oynayabilecekleri odaların bulunduğu Engelsiz Yaşam Merkezi`ni hizmete açtı. Engelli Yaşam Merkezi`nin açılışına aileleriyle birlikte katılan engelliler gönüllerince eğlendi, çocuklar oyun salonlarında oynayıp, kukla tiyatro izledi. Merkezin açılışına Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Kamuran Ersan ve kurum müdürleri kentte bulunan engelli dernekleri başkanları, temsilcileri çok sayıda engelli ile aileleri katıldı.

Edirne Valisi Günay Özdemir, Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Amacımız bütün engellilerle yaşayacağımız, engelleri ve engellilerin yaşamını fark edeceğimiz bunları da çözeceğimiz ve tartışacağımız bir gün. Edirne`de engellilerin sorunlarını çözmek için belediye bütün kamu kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışıyoruz. Belediyemiz bugün engelli vatandaşlarımız için hizmetine böyle bir binayı sundu. Bizde valilik olarak burada psikolog ve sosyologlarımız ile uzman öğretmen kurs vereceği ekibimizi görevlendiriyoruz. Amacımız engelli vatandaşlarımıza hizmet etmektir dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Dünya Engelliler Günü nedeniyle engelli vatandaşların yararlanmaları için bugün hizmete açtıkları merkezin resmi açılışını önümüzdeki günlerde yapacaklarını söyledi. Gürkan, Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, yani farkında olma günü kutlama günü değil. Edirnemizde 9 tane engelli derneğimiz var, onlarla birlikte bu binamızı tasarladık. Bugün de onların hizmetine açtık. Biz destek olacağız, katkı sunacağız ve engellilerimizde çok amaçlı yerde aktivitelerini gerçekleştirecekler. Her engelli engelsiz girebileceği yerler yapmak en büyük hedefimizdedi.

Açılışa katılan bedensel engelli Sevgi Ataş, merkezde rahatça dolaşıp gönlünce eğlenmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Ataş, Her şey çok güzel yapılmış her şey çok güzel düşünülmüş. Sadece şehir merkezine çok uzak bir yerde kurulmuş. Tek sorunumuz budedi.

- Edirne



Basın Camiasını Yasa Boğan Acı Haber

Polis Ekip Haberleri’nden Özel Harekat Başkanlığı’na Anlamlı Ziyaret

Vatan Sevdalısı Bir Makam: İsmail Türkoğlu’ndan Ayvaz Paşa’ya Anlamlı Ziyaret

Yerelden Güçlü Mesaj: “Sen Ben Yok, Biz Varız”

Ekip Polis Haber Gazetesi’nden Fark Özel Güvenlik Eğitim Kurumları’na Ziyaret

İzmir Esnafının Gücü, Manisa’nın Birliğiyle Buluştu

Trafikte güven, doğru servisle başlar.

Karabağlar Karanlığa Karşı Nöbette: “Bir Kadın Daha Eksilmeyeceğiz!”

Ekip Haber Polis Gazetesi Ödemiş Bölge Müdürü Raşit Yılmaz, halkın nabzını tuttu

Bursa Emniyet Müdürü'ne Duygusal Veda Ziyareti

Anime İzleyenlerin Kesinlikle Bilmesi Gerekenler!

DJ Mahmutcan Kaya: Türkiye’den Dünyaya Açılan Elektronik Müziğin Parlayan Yıldızı

Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut’tan Teşkilata Ziyaret

Anahtar Parti Bahçelievler ilçe Teşkilatı'Şehitlerimizi Anma Programı Düzenledi..

Engelli Yürüteçleri: Bağımsızlığın ve Güvenin Adımları