Yedieylül İlkokulu Öğrencileri Tarihi `Müze Okul Eğitim Projesi`yle Öğreniyor

Yedieylül İlkokulu Öğrencileri Tarihi `Müze Okul Eğitim Projesi`yle Öğreniyor

Efeler Yedieylül İlkokulu 4-D sınıfı öğrencilerinin öğretmenleriyle birlikte ?Müze Okul Eğitim Projesi? kapsamında hazırladıkları müze velilerden tam not aldı.

Efeler Yedieylül İlkokulu 4-D sınıfı öğrencilerinin öğretmenleriyle birlikte `Müze Okul Eğitim Projesi` kapsamında hazırladıkları müze velilerden tam not aldı.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aydın Müze Müdürlüğü`nün 2016-2017 öğretim yılında öğretim yılında `Müze Okul Eğitim Projesi` kapsamında Yedieylül İlkokulu 4/D sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu müzede öğrencilerin anneanne ve dedelerinin ebeveynlerinden kalan eşyalardan oluşan kandil, lambalık, gaz lambası, köstekli saat, ibrik, demir makas, bakraç, rahle gibi bir çok antika yer aldı.

Müze açılışında konuşan Okul Müdürü Selim Çakmak,Müzeler; sanat, bilim, tarih ve kültürle ilgili eserlerin sergilendiği yerlerdir. Geçmiş yıllarda yaşayan insanların düşünüş, inanç yaşayış ve sanat anlayışlarını, bize bıraktıkları eserlerden öğreniriz. Geçmişi öğrenmek, bugünümüzü anlamamıza yardımcı olur. 4/D sınıfımızın hazırlamış olduğu okul müzesi sergimizin açılışına katılan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz dedi.

4-D sınıfı öğretmeni Ali Yılmaz ise,Biz de öğrencilerimizden bebeklikte ve okula başlamadan önceki zamanlarda giydikleri eşyaları, oyuncaklarını, resimlerini ve bunun dışında antika değeri taşıyan eşyaları getirmelerini istedik. Ailelerinden de olumlu geri bildirimler aldık ve bize destek oldular. Öğrencilerimiz annelerinin, babalarının, dedelerinin evinde bulunan eşyaları bile getirdiler. Müzemizde 100-150 yıllık harika bir şekilde değerli eşyalar birikti. Bu nedenle velilerimize de öğrencilerimize de teşekkür ediyoruz diye konuştu. - AYDIN



Ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı

LGS sonuçları açıklandı, tercihler başladı

MEB'den LGS tercih süreci için ebeveynlere yönelik kılavuz

2024-YÖKDİL/2 başvuruları başladı

Öğretmenler yaz dönemi mesleki çalışmada

ÖSYM, 2024-YKS ile güncelleme işlemlerini başlattı

Bakan Tekin, 'Dayanıklı Sınıflar Hareketi' eğitim kursunda

Balkan Üniversiteler Birliği’nin yeni başkanı Karadağ

'Yeşil Geleceğim, Ailem ve Ben' resim yarışması sonuçlandı

Minteks'e e-twinning projesi kapsamında ziyaret

İzmir'de ‘Dilimizin Zenginlikleri’ne kapanış

TÜBİTAK projelerinde Bursa'dan Türkiye derecesi elde edenlere teşekkür

TSKB'den 7 farklı ilde 7 okul kütüphanesi

Liseli gençler heyecan verici bilim deneyimi yaşadı

İstanbul'da kadınlar 'kaynakçılık' öğreniyor