Başakşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Fuarı`nda

Başakşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Fuarı`nda

EYAFexpo `Engelsiz Yaşam Fuarı` Yeşilköy`deki CNR İstanbul Fuar Merkezi`nde başladı. Başakşehir Belediyesi Fuarda Engelliler için yaptığı çalışmaları sergiliyor.

Engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin kendileri için gerekli olan ürün, teknoloji ve hizmetlere daha kolay ulaşmalarını sağlamak amacıyla 9. EYAFexpo Engelsiz Yaşam Fuarı kapılarını açtı. Bu yıl da fuardaki yerini alan Başakşehir Belediyesi, fuar süresince engellilerin hayatlarını kolaylaştırmaya dönük çalışmalarını ve projelerini katılımcılara tanıtıyor.

Başakşehir Living Lab Duyma Projesi

Başakşehir Belediyesi`nin fuarda sergilediği projeler arasında en büyük ilgiyi Living Lab`de bir girişimcinin geliştirdiği Duyma Projesi çekti. Projenin çıkışı işitme engelli bir karı kocanın bebekleri doğduğunda bebeğin sesini algılamamasıyla başladı. Ürün, eve koyulan ses sensörleriyle sesleri algılıyor ve geliştirilmiş olan akıllı bilekliğe bildirim veriyor.

Engelli vatandaşlara iş imkanı

Fuarda engelli vatandaşların en büyük problemi istihdamla ilgili de çözümler sunuluyor. Başakşehir Belediyesi iş yeri oryantasyonu adıyla bir ekip kuracak ve işverenle engelli arasındaki görünmez duvarı kaldıracak. Proje engelli vatandaşların işsizlik sürecine son vermeyi amaçlıyor. Fuarda 30`a yakın firmayla görüşme sağlanması planlanıyor. Uygun olan firmalarla iletişime geçilerek, engelli vatandaşlara iş imkanı yaratılacak.



Bu teknolojik ürünler tatil dinlemedi!

Gençlik kamplarından 14 bin çocuk yararlandı

Türk Kızılay'dan afet bölgesinde 532 çocuğa yetim desteği

Türk Kızılay depremzede çocukların yanında

Dünyada artan uyuşturucu kullanımı endişe verici boyutlarda

Evlerdeki büyük tehlike! Yüzde 80 kuralına dikkat!

Sıcaklıklar 43 dereceyi bulacak

Borçelik'ten üniversitelilere deneyim paylaşımı

Hafta sıcak başlıyor! Normalin 5-10 derece üzerinde...

Bilecik’te sıcaktan asfalt eridi

İş insanının pahalı hobisi

Bir girişimcilik hikayesi: Bigsnow

Otoyollardan 21,6 milyon araç geçti

Sıcaklık, lodos ve yangın! Meteoroloji ve AFAD uyardı

Böbrek Vakfı'na cihaz bağışları