Tarih: 02.12.2016 08:24

Milli Eğitim Bakanlığı`nın Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Khk Yasalaştı

Facebook Twitter Linked-in

TBMM Genel Kurulu`nda kabul edilen Milli Eğitim Bakanlığı`nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Bazı Kanun ve KHK`larda Değişiklik Yapılması hakkındaki kanun tasarısına göre; çıraklık eğitimi zorunlu ortaöğretim kapsamına alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı`nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Bazı Kanun ve KHK`larda Değişiklik Yapılması hakkındaki kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulu`nca kabul ederek yasalaştı. Tasarının oylandığı Genel Kurul Toplantısı`nda Başbakan Binali Yıldırım da hazır bulundu.

Tasarıya göre; Milli Eğitim Bakanlığı`ndaki müsteşar yardımcısı sayısı 5`ten 7`ye yükseltildi. Aday çırak, çırak, kalfa, ustalar, genel ve merkezi eğitimini verme görevi Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü`nden alındı, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü`ne devredildi.

Çıraklık eğitimine zorunluluk getirildi

Zorunlu ortaöğretim eğitimi kapsamına çıraklık eğitimi de dahil edildi. Ortaöğretimin ilköğretime dayalı 4 yıllık zorunlu örgün veya yaygın öğrenim veren genel, mesleki ve teknik öğretim kurumları ile mesleki eğitim merkezlerinin tümünü kapsayacağı belirtildi. - ANKARA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —