Tarih: 02.12.2016 03:24

Numan Kurtulmuş: Yeni gelişmeler olacak

Facebook Twitter Linked-in

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TRT canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş`un konuşmasından satır başları şu şekilde:

Anayasa değişikliği konusunda kararı verecek olan parlamentodur. MHP`nin de kabul ettiği bir içerik parlamentoya gelecek. Değişiklik için mutlaka halka gidilmelidir.

AK PARTİ`NİN FİRE VERECEĞİNİ DÜŞÜNMESİNLER

Yeni sistemde yürütme iki başlılıktan kurtulacaktır. Düzenlemeyle siyaset doğal mecrasında akacak. AK Parti`nin fire vereceğini kimse düşünmesin. Referandumda çok büyük oranda evet oyu verileceğini düşünüyorum. CHP de keşke bu sürecin içinde olsaydı.

HALEP`TE ATEŞKES İÇİN SONA YAKLAŞILDI

DEAŞ`ın çıkarıldığı yerlere başka terör örgütleri sokulmamalıdır. Türkiye`nin bir güvenli bölge oluşturması kararlılığımızı herkesle paylaştık. Halep`te bir an önce silahlar susturulmalı, insani yardım yapılmalıdır. Türkiye bölgedeki dengelerin korunması konusunda üzerine düşeni yapıyor. Halep`te ateşkes için sona yaklaşıldı.

ABD, PYD`Yİ KALKAN OLARAK GÖRDÜ

ABD, DEAŞ`a karşı PYD`yi kalkan olarak gördü. ABD, PYD`yi bir süre sonra kenara bırakacaktır.

GÜLEN`İN İADESİ KONUSUNDA YENİ GELİŞMELER OLACAKTIR

Trump`ın gelmesiyle ABD ile Türkiye`nin ortak noktalarda buluşabileceğini düşünüyoruz. FETÖ elebaşı Gülen`in iadesi konusunda yeni gelişmeler olacaktır.

Böyle bir darbe teşebbüsünün siyasi ayağının olmaması mümkün değil. Önünde sonunda FETÖ`nün siyasi ayağına ulaşılacak, hesabı sorulacaktır.

AP`nin kararı yok hükmündedir. Parlamentonun ayıbının AB liderleri tarafından tolere edileceğini düşünüyorum

Adana`daki yurt yangınında ihmali, kusuru olan bedelini ödeyecektir.

Hac ve umre ücretleri dolar değil, TL üzerinden belirlenebilir. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu konuda çalışma yapacaktır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —