Vasgirt Deresi Sosyal Yaşam Alanına Dönüşüyor

Vasgirt Deresi Sosyal Yaşam Alanına Dönüşüyor

Vasgirt Deresine ilişkin peyzaj projesi toplantısı Erzincan Valisi Ali Arslantaş?ın başkanlığında Valilik toplantı salonunda düzenlendi.

Vasgirt Deresine ilişkin peyzaj projesi toplantısı Erzincan Valisi Ali Arslantaş`ın başkanlığında Valilik toplantı salonunda düzenlendi.

Işıkpınar Köyü`nden başlayarak Kavakyolu Beldesi arasından geçen ve Karasu Nehri`ne kadar uzanan toplam uzunluğu 10,5 kilometre olan Vasgirt Deresi (Işıkpınar Deresi) rehabilitasyonu projesine ilişkin toplantı düzenlendi.

Gerçekleştirilen toplantıya Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Devlet Su İşleri 8. Bölge Müdürü Bahtiyar Kabadayı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Heb ve ilgili paydaşlar katıldı.

80 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek proje ile bölgede yeşil alan varlığının artırılmasını öngören doğal yaşam alanının vatandaşların sosyal imkanlarını karşılayacak bir potansiyele getirmek için çalışmalara başlandığını belirten Vali Arslantaş, kısa bir süre sonra rekreasyon alanının bambaşka bir görünüme kavuşacağını bildirdi.

Gerçekleştirilen toplantıda; spor tesisleri, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, yapay şelale, dinlenme alanları, mescit, WC, engelli çocuk oyun alanı, bisiklet yolu ve kaykay alanı gibi bölümlerin yer alacağı sosyal yaşam alanının Erzincan`a renk katacak standartta olması için fikir alışverişinde bulunuldu. - ERZİNCAN



Üçüncü Dünya Savaşı çıkar mı?

Çeyrek final maçı Berlin uçuşlarını yüzde 550 artırdı

Seyahatsever gençlere çağrı

Down sendromlu çocuklar eğlenceli gün yaşadı

10 yenilikçi girişim PİLOT ile geleceğe hazırlanıyor

 Özel gereksinimli çocuklara mezuniyet şenliği

Haftanın son iş günü hava nasıl olacak?

'Solve for Tomorrow'da ödül zamanı

Yeşilay'ın münazarasında Bursa başarısı

Şirketler yatırımı mavi yakalı çalışana

Depremzede mimarlık öğrencilerine staj desteği

AKOM uyardı: Akşam şiddetini artıracak

Uluslararası Rotary 2440. Bölge’den kararlılık mesajı: 2026 yılında...

e-Devlet'ten 235 bine yakın kişiye engelli kartı verildi... Başvuru nasıl yapılıyor?

Yeşilay'ın mücadelesine gençlerden destek