TSK'nın terör istihbaratlarını örgüte aktarmış

TSK'nın terör istihbaratlarını örgüte aktarmış

FETÖ/PDY soruşturmasında şüpheli sıfatıyla ifade veren ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan asker, TSK'nın istihbarat bilgilerini örgüt lehine kullandığını itiraf etti.

FETÖ`nün darbe girişiminin ardından gözaltına alınan İ.C, Şanlıurfa  Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, örgütle nasıl tanıştığını,  askeriyeye girişini, örgütle temasını, üyelerin kullandığı cep telefonlarının  özelliğinin yanı sıra askeri istihbarat bilgilerini FETÖ lehine kullanmak için  temin ettiği, terfi alacak askerleri örgüte kazandırmak için yaptıkları  çalışmaları anlattı.
 
Kalabalık nüfuslu bir ailenin çocuğu olduğunu, üniversiteye  hazırlandığı sırada maddi imkansızlıklar nedeniyle dershaneye gidemediği için  arkadaşlarının telkiniyle ücretsiz ders veren bir öğretmenle tanıştıklarını  belirten İ.C, FETÖ ile irtibatının da o yıllarda başladığını söyledi.
 
FETÖ`nün yönlendirmesiyle astsubay okuluna girdiği ve mezuniyetin  ardından Ankara`da mesleğe başladığını anlatan İ.C, aynı yerde görev yaparken  tanıştığı bir astsubayın evine gidip geldiği ve risale okuyup yorumladıklarını  dile getirdi.
 
Örgüt askerlerinin personelle birebir temasta kaldığını, görev yaptığı  diğer illerde genellikle farklı meslek gruplarından cemaat abilerinin kendisiyle  irtibata geçerek, yönlendirdiğini ifade eden İ.C, FETÖ`nün 17-25 Aralık öncesinde  de gizliliği esas aldığına dikkati çekti.
 
Genellikle dışarıda bir lokanta ya da kafede gerçekleşen görüşmelerde,  FETÖ elebaşı Fetullah Gülen`in gündeme dair konulardaki yorumları konusunda  bilgilendirildiğine değinen İ.C, kendisinden askeri konulardaki istihbari  bilgilerin sorulduğunu vurguladı.
 
BYLOCK ÖNCESİ KİŞİYE ÖZEL TELEFON
 
FETÖ`nün gizliliğe büyük önem verdiğini, görev yaptığı askeri  birlikteki örgütün diğer üyelerinin kim olduğu hakkında dahi bilgi  paylaşılmadığına işaret eden İ.C, konum bilgisinin deşifre olmaması ve  dinlenmelere karşı, örgüt üyelerinin 2014 yılına kadar eski tip cep telefonuyla  iletişim kurduğu ve Abilerle bu telefonlar üzerinden sınırlı süreli görüşmeler  yaptıklarını söyledi.
 
Şanlıurfa`da görev yaptığı sırada kod adını Vedat olarak bildiği  örgüt abisinin bu tarihten sonraki bir görüşmede eski tip telefonu alarak,  akıllı telefonuna ByLock uygulamasını indirdiğini, kullanıcı adı ve parolayı  tanımladıktan sonra da kendisine verdiğini bildiren İ.C, ifadesinde özetle şu  bilgileri verdi:
 
Uygulamayı 2015 yılının ocak ayına kadar kullandım. Vedat, bu program  üzerinden Urfa`da jandarmanın yaptığı önemli operasyonları, ele geçirilen  mühimmatları veya terör olaylarını bildirmemi istiyordu. Ben de bu program  üzerinden 8-10 ayrı sansasyonel nitelikte terör ve istihbari konuları bildirdim.
 
İ.C, FETÖ`nün kendisinden terfi bekleyen bazı komutanlarıyla ilgili  bilgi istediğini, bu konuda da çalışma yaptığını anlattı.
 
Örgütle temasından eşinin bile haberi olmadığını, 17-25 Aralık`tan  sonra da mesafeli durduğunu belirten İ.C, yaptıkları için pişman olduğunu  sözlerine ekledi.
 



genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.