3 bin 165 hakim ve savcının itirazına ret!

3 bin 165 hakim ve savcının itirazına ret!

HSYK Genel Kurulunca, FETÖ soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen hakim ve savcılardan 3 bin 165'inin itirazı reddedildi.

HSYK Genel Kurulunun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete`de yayımlandı.

HSYK Genel Kurulu, meslekten ihraç edilen hakim ve savcıların yeniden inceleme taleplerini değerlendirdi. Bu gündemle 24 Ekim`den itibaren toplanmaya başlayan Genel Kurul, 29 Kasım`a kadar belirli gün ve aralıklarla yeniden inceleme taleplerini görüştü.

İHRAÇ KARARI KESİNLEŞTİ

Toplantılarda yapılan incelemeler sonucunda meslekten ihraç edilen hakim ve savcılardan 3 bin 165`inin itirazı reddedildi. Böylece bu kişilerin ihraç kararı kesinleşmiş oldu.

Bu arada, Savcı Seyfettin Yiğit`in yeniden inceleme talebinde bulunduktan 7 gün sonra tutuklu bulunduğu cezaevinde intihar ettiği, yeniden inceleme talebinin reddedildiği ve dosyasının ölüm nedeniyle kaldırıldığı belirtildi.

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname`nin (KHK) 3. maddesinin HSYK Genel Kuruluna verdiği yetki uyarınca FETÖ ile irtibatı ve iltisakı tespit edilen hakim ve savcılar önce meslekten uzaklaştırılmış, ardından ihraç edilmişti.