2015 Sonrası Kalkınma Gündeminin Eğitim İstatistikleri Üzerindeki Etkisi` Çalıştayı

2015 Sonrası Kalkınma Gündeminin Eğitim İstatistikleri Üzerindeki Etkisi` Çalıştayı

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) Genel Direktörü Musa Kulaklıkaya, eğitim ve nitelikli araştırmaya yapılan yatırımın, yüksek ekonomik kalkınmaya ulaşılması, fakirlik ve eşit

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) Genel Direktörü Musa Kulaklıkaya, eğitim ve nitelikli araştırmaya yapılan yatırımın, yüksek ekonomik kalkınmaya ulaşılması, fakirlik ve eşitsizliğin azaltılmasında çok önemli olduğunu belirtti.

SESRIC ile İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (ISESCO) iş birliğinde düzenlenen 2015 Sonrası Kalkınma Gündeminin Eğitim İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Çalıştayı başladı.

Çalıştayın açılışında konuşan SESRIC Genel Direktörü Musa Kulaklıkaya, Eğitim ve nitelikli araştırmaya yapılan yatırım, yüksek ekonomik kalkınmaya ulaşılması, fakirlik ve eşitsizliğin azaltılmasında çok önemli bir unsurdur. dedi.

İİT ülkelerinin lokomotif gücü genç nesillerin niceliği kadar niteliğinin de önemine vurgu yapan Kulaklıkaya, İİT ülkelerindeki okur-yazarlık ve okula gitme oranlarının dünya genelinin gerisinde olduğunu söyledi.

Kulaklıkaya, İİT ülkelerindeki eğitim sistemlerinin geliştirilmesinde herkesin üzerine düşen bir rol olduğunu belirterek çalıştayın, eğitim konusunda güncel durum ve deneyimin karşılıklı paylaşımını sağlayacağını, bunun da zorlukların aşılmasına yardımcı olacağını ifade etti.

ISESCO adına konuşan İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (İKGF-Dİ) kıdemli yöneticisi Ahmet Halit Hatip de eğitimin ülkelerin sürdürülebilir gelişiminde kilit rol oynadığına dikkati çekti.

İlköğretimin dünyada yeterince yaygınlaştırılamadığını belirten Hatip, kadınların da bu konuda toplumun en ötekileştirilmiş kesimi olduğuna işaret etti.

Çalıştay, Eylül 2015`te Birleşmiş Milletlere (BM) üye ülkelerce kabul edilen 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi`nin 4`üncüsü nitelikli eğitim amacı çerçevesinde iş birliği faaliyetlerini güçlendirmek için SESRIC ile ISESCO arasında nisan ayında imzalanan mutabakat zaptı uyarınca düzenleniyor.

Çalıştayda, İİT üyesi ülkelerin mevcut eğitim istatistik sistemlerinin paylaşılması, 2015 öncesi Binyıl Kalkınma Hedefleri döneminde eğitim sektörüyle ilgili ülke deneyimlerinin aktarılması, İİT üye ülkelerinin nitelikli eğitim hedefine ulaşmasında etkin koordinasyon kurabilmek için bilgilendirme yapması amaçlanıyor.

İki gün sürecek çalıştayda, ücretsiz ve kaliteli ilk ve ortaöğretime erişim, teknik ve mesleki öğrenim ile üniversitelere erişim hakkının sağlanması, istihdama yönelik yetenek geliştirilmesi, eğitimde cinsiyet eşitliği ile okur-yazarlık seviyesinin artırılması konuları ele alınacak.



Gardiyan Nasıl Olunur? 2024 Gardiyan Olma Şartları ve Başvuru Detayları Nelerdir?

Üstün Başarı Sanat Bursu başvuruları başlıyor

Metehan Karakaşoğlu'nun ismi okulunda yaşatılacak

Lise öğrencilerine 'MEBİ' hayata geçiyor

Bakan Tekin TMV okullarını ziyaret etti

KALE OKULLARI’nda Deprem Tatbikatı

Ankara Büyükşehir Belediyesi NASA Space Apps Challange 2024 etkinliğine ev sahipliği yaptı

Yuvamız İstanbul 'Kısa Mola'lar açıyor

2 milyona yakın öğrenci okul öncesinde

ÖSYM duyurdu.. Özel yetenek sınavı tercihleri başladı

2024-ALES/3 için başvurular başladı

Yuvamız İstanbul öğretmenlerine özel eğitim

İstanbul Üsküdar'da öğrencilere kırtasiye ve giysi desteği

Trakya Üniversitesi, Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği’nin genel kuruluna katıldı

İstanbul'da genç üniversitelilere eğitim desteği