Tarih: 28.11.2016 17:24

Tunceli'de çatışma çıktı: 2 asker şehit

Facebook Twitter Linked-in

Tunceli`nin Çemişgezek İlçesi`nde bulunan Aliboğazı Bölgesi`ne düzenlenen operasyona katılan güvenlik güçlerine bu sabah PKK`lı teröristler tarafından ateş açıldı. Açılan ilk ateşte yaralanan 2 asker, kaldırıldıkları hastanede kurtarılamayarak şehit düştü.
 
Güvenlik güçlerinin Tunceli`nin Çemişgezek İlçesi Aliboğazı Bölgesi`ne geçen hafta başında teröristlere karşı başlattığı hava destekli operasyona bu gün de devam edildi. Çemişgezek, Ovacık ve Hozat ilçeleri üçgeninde bulunan Aliboğazı Bölgesi`nde devam eden operasyonlarda şimdiye kadar 5 PKK`lı terörist etkisiz hale getirildi. 
 
Bu sabah Aliboğazı Vadisi`nin iç kesimlerine ilerleyen özel eğitimli askerlerin üzerine PKK`lı teröristler tarafından ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada açılan ilk ateşte 2 asker ağır yaralandı. Bölgedeki terör hedefleri, kobra hepikopterleriyle ateş altına alındıktan sonra, yaralı askerler helikopterle alınarak Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`ne getirilerek tedavi altına alındı. Ancak iki asker de kurtarılamayarak şehit düştü.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —