Tarih: 27.11.2016 11:24

Harp Akademileri'nden çıkanlar şoke etti!

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul Başsavcılığı`nın tespitine göre 15 Temmuz darbe girişiminin beyni Harp Akademileri Komutanlığı`ydı. Buradaki 55 şüphelinin adreslerinde bin 300 FETÖ kitabı ele geçirildi.Harp Akademileri Komutanlığı`nda öğrenci olan subayların 15 Temmuz akşamı İstanbul ve Türkiye`nin dört bir bölgesindeki kritik bölgelere dağıtıldıkları ortaya çıktı. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü`nün tespitlerine göre, Selimiye Kışlası`ndaki 1. Ordu Komutanlığı`na 17, Kuleli Askeri Lisesi`ne 11, Topkule Kışlası`na 15, Sabiha Gökçen Havalimanı`na 14, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı`na 17, Zekeriyaköy Jandarma Karakolu`na 8, Samandıra Askeri Havalimanı`na da 14 subay gönderildi. İstanbul`da ring halinde bulunan 3 subayın da akademide öğrenci olduğu tespit edildi.

Ayrıca bir süre önce Harp Akademileri Komutanlığı`ndan ayrılarak darbe teşebbüsünde bulunan 19 şüpheli subayın İstanbul`dan Ankara`ya gittikleri ve eylemlere katıldıkları, 2 subayın ise İzmir`e oradan da Muğla`ya geçtikleri anlaşıldı. Marmaris`e, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan`a suikasta giden ekipten Binbaşı Şükrü Seymen`in kısa süre öncesine kadar Harp Akademileri`nde olduğu, yüzbaşı Bahadır Sagun`un ise Kara Harp Akademisi Öğretim Başkanlığı 2. sınıf öğrencisi olduğu belirlendi.

SUİKAST TİMİNDEKİ 2 SUBAY

Yine Kara Harp Akademisi`nde öğretmen olan Topçu Kurmay Yüzbaşı Afşin Yapar`ın Denizli`de bulunan askeri birliği Ankara`ya götürmeye çalıştığı ve hazirana kadar Harp Akademileri Komutanlığı`nda görev yaptığı belirlendi. 55 şüphelinin bulunduğu dosyada polisin şüpheli adreslerinde yaptığı aramada 1300 FETÖ kitabı ele geçirmesi dikkat çekti. Aynı zamanda 25 tane 1 dolar ve 47 de silah ele geçirildi. Soruşturma kapsamında 39 şüpheli tutuklu.

BYLOCK VE BANK ASYA HESABI

Harp Akademileri Komutanlığı`nda darbe planlaması yapılması ile ilgili soruşturmada, 9 şüphelide FETÖ`nün kriptolu haberleşme aracı ByLock bulunduğu, 8 kişide Bank Asya hesabı çıktığı, 44 şüphelinin eşlerininse KPSS başta olmak üzere FETÖ soruşturmalarında şüpheli olduğu belirlendi. Organize Şube`de işlemleri yapılan 2 yüzbaşıdan biri itirafçı diğeri ise gizli tanık olarak önemli itiraflarda bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —