Tarih: 26.11.2016 23:23

Alman uzman: Erdoğan artık bu oyunu istemiyor

Facebook Twitter Linked-in

Rus basınına konuşan Alman uzman Aleksandr Rar, Erdoğan`ın, Bana bak, daha ileri giderseniz bu kapılar açılır açıklamasını değerlendirerek şu ifadeleri kullandı:

CUMHURBAŞKANI ARTIK BU OYUNU İSTEMİYOR

AB`nin Türkiye`ye yönelik ikili davranmasından Erdoğan yoruldu. Erdoğan`ın siniri bozuldu. Artık Cumhurbaşkanı bu oyunu istemiyor, çünkü kendisi için aşağılayıcı bu.

ERDOĞAN`IN SABRINI TAŞIRDILAR

Almanya Federal Meclisi`nin ?Ermeni Soykırımı`yla ilgili kararının da Türkiye`yi ciddi etkilediğine işaret eden uzman, Türkiye ve AB arasındaki kavganın nedeni şu: AB, Türkiye`ye çok vaatlerde bulundu ama fiiliyatta Türkiye`ye hiçbir şey vermedi. AB`de iki dış politika hattı var. İlki, pragmatik çıkarlar politikası. Avrupa liderleri, Suriyelilerin gelmesini engellemek için Türkiye`ye büyük paralar vererek anlaşmaya çalıştı. AB liderleri bunun için Türkiye`ye ciddi vaatlerde bulundu. Türk vatandaşları için vize serbestisi verileceğinin açıklanması da bunlardan biri. İkincisi ise Avrupa Parlamentosu`nun yürüttüğü cezalandırıcı faaliyetler. Liberal değerleri savunan bu parlamentoya göre Türkiye bu konuda fiiliyatta düşman. Çünkü onlara göre Türkiye sürekli insan haklarını ihlal ediyor. Dolayısıyla Erdoğan AB`nin iki hattı arasında kaldı, kiminle muhatap olacağını da bilmiyor. AB Erdoğan`a çok vaatlerde bulundu, ama hiçbir şey yapmadı. Neticede Erdoğan`ın sabrını taşırdılar yorumunda bulundu.

?TÜRKİYE KENDİ YAĞIYLA KAVRULAN ÜLKE, AB NE BASKI UYGULAYACAK Kİ?`

Alman uzman sözlerine şöyle devam etti: AB, Erdoğan`a ne baskı uygulayacak ki? Türkiye kendi yağıyla kavrulan ülke, üstelik AB üyesi de değil. Yaptırım mı uygulayacak? Eğer AB Türkiye`ye yaptırım uygularsa bu Avrupa`nın Avrasya politikasının biteceği anlamına gelecek. Rusya`ya yaptırım, İran`a yaptırım? O zaman Türkiye de İran ve Çin gibi Avrasya Birliği ile yakınlaşacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —