Tarih: 25.11.2016 19:45

6 bin 7 öğretmen göreve iade edildi!

Facebook Twitter Linked-in

Açıklamayı, Milli Eğitim Bakanlığı yaptı. Bakanlık, terör örgütleriyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle açığa alınan personelden 6 bin 7`sinin görevine iade edildiğini duyurdu.

Görevine iade edilenlerin büyük çoğunluğunun, eylem yapan Eğitim-Sen üyesi öğretmenler olduğu öğrenildi. En çok öğretmenin göreve iade edildiği il ise Diyarbakır oldu. Göreve iade edilen öğretmenler hakkındaki soruşturmaların tamamının ise sonuçlanmadığı belirtiliyor.

DİYARBAKIR`DA 2 BİN 253 ÖĞRETMEN GÖREVE DÖNÜYOR

Diyarbakır`da Kamu Hükmündeki Kararname ile açığa alınan 4 bin 319 öğretmenden, 2 bin 253 öğretmenin göreve başlamasının önünü açan bakanlık yazısı, Milli Eğitim Müdürlüğü`ne ulaştı.

Bakanlık Teftiş Kurulu`ndan geçen ve soruşturması tamamlanan ve göreve başlayacak 2 bin 253 öğretmenin isim yer aldığı liste ve görev izni Milli Eğitim Müdürlüğü`ne ulaştı. Soruşturmaları tamamlanan 2 bin 253 öğretmenin, pazartesi günü görevlerine başlayacağı öğrenildi.

VAN`DA 466 ÖĞRETMEN GÖREVİNE İADE EDİLDİ

Van`da terör soruşturması kapsamında açığa alınan 466 öğretmenin görevine iade edildikleri bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, muhabirine yaptığı açıklamada, terör soruşturması kapsamında Van`da açığa alınan 733 öğretmenden, 466`sının Milli Eğitim Bakanlığınca görevlerine iade edildiğini belirtti.

Kararın, göreve iade edilen öğretmenlere tebliğ edildiğini aktaran Kırekin, Öğretmenlerimiz pazartesi günü okullarında görevlerinin başında olacaklar. dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —