Colorado İmamı anlattı savcılık harekete geçti!

Colorado İmamı anlattı savcılık harekete geçti!

Colorado İmamlığı'na kadar yükselen itirafçının ifadeleri üzerine harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 9 şüpheli hakkında operasyon başlattı.

Fethullahçı Terör Örgütü`nün içerisinde Colorado İmamlığı`na kadar yükselen itirafçının ifadeleri üzerine harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı aralarında Fethullah Gülen`in önemli kurmaylarından Recep Uzunallı`nın da bulunduğu 9 şüpheli hakkında operasyon başlattı.

Uzun yıllar Fethullahçı Terör Örgütü içerisinde faaliyet gösterip geçtiğimiz günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`na başvurarak itirafçı olan örgütün Colorado eski İmamı`nın itirafları üzerine operasyon başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay`ın yönettiği operasyon çerçevesinde Colorado İmamı`nın itiraf ve teşhiste bulunduğu 9 şüpheli için gözaltı ve arama kararı çıkarıldı.

Fethullah Gülen`in yakın kurmaylarından Zaman Gazetesi eski Genel Müdürü Recep Uzunallı`nın da aralarında bulunduğu 9 şüphelinin gözaltına alınması için İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bu sabah çalışma başlattı. Şüphelilerden ikisinin eski kaymakam oldukları, operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan İsmail Kavurmacı`nın ise geçtiğimiz günlerde FETÖ operasyonu kapsamında tutuklanan Ömer Faruk Kavurmacı`nın kuzeni olduğu öğrenildi.

Bazı esnaf ve işadamlarının da şüpheliler arasında bulunduğu öğrenildi. Şüphelilerin örgüt adına faaliyet gösterdikleri, örgütü destekledikleri ve finansman sağladıkları iddia edildi.

Sabah