MİT'e 3 kritik soru

MİT'e 3 kritik soru

FETÖ davalarında son kararı verecek olan Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi, Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) ByLock ile ilgili sorular yöneltti.

Yargıtay 16?ncı Ceza Dairesi MİT?e, `ByLock?u kim kurdu, nasıl girilir ve telefonunda yüklü olmayan girebilir mi` diye 3 kritik soru yöneltti. 

MİT`in vereceği cevaplar, FETÖ soruşturmalarını yürütmekte olan savcılıklar için de yol gösterici olacak. Yargıtay 16`ncı Ceza Dairesi, Selam Tevhid soruşturması sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devlet yetkililerini, işadamlarını ve gazetecileri yasadışı yollarla dinleyen hâkim-savcıları yargılarken, son dönemin en çok üzerinde durulan haberleşme sistemi ByLock ile ilgili de önemli bir adım attı. Daire, MİT`e bu sistem ile ilgili 3 soru sordu.

1 - KİM KURDU, KİM KULLANIYOR?:

 Yargıtay 16`ncı Ceza Dairesi, MİT`e gönderdiği yazıda, ByLock sisteminin yazılım ve kurulumunun kim veya kimler tarafından yapıldığını, sistemin kimler tarafından kullanıldığını sordu. MİT bu soruya cevaben, sistemi kendisinin kurduğunu söyleyen ve asıl ismi Alparslan Demir olduğu değerlendirilen David Keynes takma adlı kişinin doğru söyleyip söylemediğini netleştirecek. Bu kişi bir gazete aracılığıyla ByLock`un belli bir dönemden sonra kapandığını belirtmiş, sistemin 15 Temmuz ve öncesinde kullanılmadığı algısını yaratmaya çalışmıştı. Yargıtay`ın sistem kimler tarafından kullanılıyor sorusuna verilecek yanıt da yine bu kişinin yarattığı algının yıkılması açısından önem taşıyacak.

2 - SİSTEME NASIL GİRİLİR?:

 16`ncı Ceza Dairesi`nin MİT`e 2`nci sorusu, Sisteme girmenin kural ve yöntemleri nelerdir? oldu.

FETÖ soruşturmaları sırasında gözaltına alınıp tutuklanan pek çok şüpheli, sistemi internetten indirdiklerini ileri sürmüştü.

Oysa sistemin, referansla ve ancak USB gibi harici bir bellekle bir diğer telefona yüklenebildiği biliniyor. MİT, Sistem internetten doğrudan yüklenemez derse ByLock`u internetten indirdim diyenlerin savunmaları da çökecek.

3 - ÜÇÜNCÜ KİŞİ KULLANABİLİR Mİ?: 

MİT`e yöneltilen üçüncü soru da, sistemin, üçüncü şahıslar tarafından kullanılma imkânı olup olmadığı yönünde... Yargıtay`ın bu sorusunun da savcılıklarda yürütülen soruşturmalar için önem taşıyacağı değerlendiriliyor.



genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.