Bu belirtiler varsa akciğer kanseri olabilirsiniz!

Bu belirtiler varsa akciğer kanseri olabilirsiniz!

Akciğer kanseri, kanser türlerinin arasında en çok ölüme sebebiyet veren tür olarak biliniyor.

Kasım ayı tüm dünyada Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı olarak işleniyor. Hatta 17 Kasım günü ise Dünya Akciğer Kanseri Günü olarak tespit edilmiş durumda. Peki dünya genelinde en çok can alan bu kanser türünü ne kadar tanıyoruz? Ne kadar farkındayız?

EN ÖNEMLİ NEDENİ SİGARA!

Erdem Hastahaneleri Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Levent Safalı akciğer kanseri hakkında şu bilgileri verdi: ?Akciğer kanseri, dünya genelinde kanserden ölüm vakalarında ilk sırada yer alıyor. O kadar ki, kalın bağırsak, meme ve prostat kanseri nedeniyle yaşamını yitirenlerin toplamından daha fazla kişi akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor.

Erkeklerde daha sık görülen bu kanser türü, kanserden ölümlerde erkeklerde ilk, kadınlarda ise ikinci sırayı alıyor. Akciğer kanserinin en yaygın ve kesin sebeplerinin başında ise, başta sigara olmak üzere tütün ve tütün mamullerinin kullanımı geliyor?

BU BELİRTİLER VARSA AKCİĞER KANSERİ OLABİLİRSİNİZ!

Akciğer kanserinin vücutta görülen bazı ufak değişikliklerin ciddiye alınmasıyla çok rahat teşhis edilebildiğini ifade eden Uz. Dr. Safalı, ?Süreklilik gösteren nefes darlığı, kronikleşen ve iyileşmenin aksine daha da kötüleşen öksürük, seste kısılma, göğüs ağrıları, iştah kaybı, nedensiz zayıflama, yutkunmakta güçlük ve özellikle de kanlı balgam gibi belirtiler akciğer kanserinin işaretleri olabilir.

Bu gibi durumlarda vakit geçirmeden bir hekime başvurmakta yarar var. Özellikle sigara kullananların sık sık doktor kontrolünden geçmesi ve vakit geçirmeden sigarayı bırakması da büyük önem arz ediyor. Unutulmasın ki 65 yaşından sonra akciğer kanseri daha sık görülüyor ve her yıl 1,3 milyon civarında insanın ölüm sebebi kayıtlara akciğer kanseri olarak geçiyor? dedi.

ERKEN TANIDA YAŞAM ŞANSI YÜKSEK

Akciğer kanserinin ileri yaşlarda daha sık görüldüğünün altını çizen Uz. Dr. Safalı, ?Genelde 45 yaştan sonra ve özellikle de 50-70 yaşları arasında daha sık görülen akciğer kanseri, maalesef en saldırgan türlerin de başında geliyor.

Başta kemik olmak üzere beyin, karaciğer, lenfler ve böbreküstü bezlerine hızla yayılabilen akciğer kanserinde erken tanı, diğer kanserlere göre çok daha büyük önem arz ediyor. Zira erken teşhis edilen akciğer kanserinde 5 yıla kadar yaşama oranı yüzde 65-70?lerde iken, geç kalındığında bu oran ne yazık ki yüzde 5?lere kadar düşüyor? ifadelerini kullandı.

KASIM?DA AKCİĞER TARAMA PAKETİ YÜZDE 50 İNDİRİMLİ!

Erdem Hastahaneleri?nin Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı olan Kasım ayında özel bir kampanya başlattığını belirten Uz. Dr. Safalı ?Erdem Hastahaneleri olarak bu katil hastalıkla mücadelede elimizi taşın altına koymaya karar verdik ve akciğer kanseri için hayati önem taşıyan testleri, Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı olan Kasım ayına özel yüzde 50 indirimli yapmaya başladık.

Kasım ayı sonuna kadar hastalarımız, akciğer tomografisi, balgam sitolojisi ve göğüs hastalıkları muayenesini yüzde 50 indirimli olarak Erdem Hastahaneleri?nde yaptırabilecekler? diye konuştu.



Diz kireçlenmesi yaşıyorsanız...

Dikkat! Güneş çarpması vakaları arttı!

Soğuk algınlığından klima zatürresine dikkat!

‘Tatil Dönüşü Sendromu’ birkaç hafta bile sürüyor!

Sıcak çarpması aşırı kilolu ve zayıfları daha çok etkiliyor

Vitamin eksikliği el titremesine neden olmaz! El titremesinin nedenleri...

Uzmanından KKKA hastalığı uyarısı

Ağzında yemek tutan çocuklarda dişler daha kolay çürüyor

Musluk suyundan buz yapımı hastalık sebebi

Bayramda bu beslenme hatalarını yapmayın!

Etler oda sıcaklığında bekletilmemeli!

Her yaşta tüp bebek olmaz

30 dereceyi aşan sıcaklıklara dikkat!

Yaşlanmanın kaçınılmaz sonucu: Bel Fıtığı

Sıcak havalarda tansiyon riskine dikkat