Tarih: 23.11.2016 18:23

Varank, öğretmenler gününde anıldı

Facebook Twitter Linked-in

Prof. Dr. İlhan Varank, görev yaptığı Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Eğitim Fakültesi`nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen törenle anıldı.

YTÜ Davutpaşa Kampüsü`ndeki Yunus Emre Konferans Salonu`nda, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü tarafından düzenlenen programda, arkadaşları ve öğrencileri Prof. Dr. İlhan Varank`ı anlattı. Programa, Prof. Dr. İlhan Varank`ın eşi Saadet Varank, kayınvalidesi Emine Okumuş, kayınpederi Vehbi Okumuş, Fatma Varank ve Murat Varank ile yakınları katıldı.

`O`NUN KORKUSUZLUĞU ÖĞRETMENLERE ÖRNEK`

Programda gözyaşları içinde konuşan Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan Varank`ın çok değerli bir akademisyen olduğunu söyleyerek, Hepimizin geleceği için kurşunlara siper etti kendisini. O gece Whatsapp grubundan mesaj atmıştı, insanların korkmaması için. 24 Kasım Öğretmenler Günü`nde bütün öğretmenlere ve adaylarına öğretilmesi gereken de bu ruhtur diye konuştu.

`GERÇEK BİR KAHRAMAN`

Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya da, İlhan Hocamız toplumun geleceği için canını verdi. Büyük bir kahramandır o. Ailesine, anne ve babasına, çocuklarına minnettarız dedi.

`O BİZİM SEMBOLÜMÜZ`

İnsanların yaşadığı gibi öldüklerini hatırlatan YTÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, İlhan Hocamız, bizim için semboldür. Adını kıyamete kadar yaşatacağız. Bizim önderimiz ve ilkimizdir dedi. Şahin, İlhan Varank ismini Türkiye`nin her yerinde yaşatacaklarını söyledi.

ARKADAŞLARI VE ÖĞRENCİLERİ ANLATTI

Programda, Varank`ın birlikte görev yaptığı akademisyenler de duygu ve düşüncelerini aktardı. Konuşmaların ardından, Varank`ın çalışma arkadaşları ve öğrencilerinin düşüncelerinin yansıtıldığı bir video gösterildi. Varank`ın hayatını anlatan bir videonun da gösterildiği programa gelenlere, karanfil ve özel kitap ayraçları dağıtıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —