Tarih: 23.11.2016 12:45

Hatay Valisi Ata: `Kalkınmanın Temel Şartı Kaliteli Eğitim ve Yetişmiş İnsan Gücüdür`

Facebook Twitter Linked-in

Hatay Valisi Erdal Ata, kalkınmanın temel şartının kaliteli bir eğitim ve yetişmiş insan gücü olduğunu bildirdi.

Vali Ata, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, eğitimin, temeli ailede atılan, insanın doğumundan ölümüne kadar hayatı boyunca öğrendiklerini kapsayan, bireyleri öngörülen hedefe yönelten, onlara bilgi, beceri ve davranış değişikliği kazandıran uzun bir süreç olduğunu belirtti. Vali Ata, Eğitim sorunlarını çözen milletler; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanda da kalkınmış ve ilerlemişlerdir. Kalkınmanın temel şartı kaliteli bir eğitim ve yetişmiş insan gücüdür. Bu nedenle eğitim, tüm ülkelerin daima özel ilgi ve duyarlılık gösterdiği bir konu olmuştur.

Eğitimin fonksiyonlarını yerine getirmesi ve toplumsal gelişimin hız kazanması, her şeyden önce eğitimin anahtarı konumundaki öğretmenlerin gayretlerine bağlıdır. Eğitim sisteminin temel taşını oluşturan öğretmenlik, dünyanın her ülkesinde onurlu ve itibarlı meslekler arasında yer alır. Öğretmenlik, bu ülkeye ve yeni nesillere adanmış bir hayatı da ifade etmektedir. Bu kutsal mesleğin temsilcileri, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar büyük fedakarlığın timsalidirler. Yeni nesilleri, bir anlamda ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz eğitim ordumuzun varlığı, milletimize daima güven vermektedir dedi.

Vali Ata, Mustafa Kemal Atatürk`e `Başöğretmenlik` unvanının verildiği 24 Kasım gününde, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmada en büyük desteği veren öğretmenlerin fedakarlıklarının her türlü takdirin üzerinde olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

Kadim değerlerin günübirlik çıkarlara feda edildiği günümüzde, bu kutlu mesleği ilimiz genelinde icra etme gayreti içinde olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü`nü kutlar, görevi başında şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, görevi başındaki tüm öğretmenlerimize sağlık ve esenlik dolu günler dilerim. - HATAY




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —