Afyonkarahisar Öğrencilere `Trafik Görevlisi` Belgesi

Afyonkarahisar Öğrencilere `Trafik Görevlisi` Belgesi

Öğrencilere `Trafik Görevlisi` belgesiAFYONKARAHİSAR`ın Sandıklı İlçesi`nde İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen program kapsamında 4 köy okulunda 8 öğrenciye `Okul Geçidi Trafik Görevlisi` belgesi verildi.

Öğrencilere `Trafik Görevlisi` belgesi

AFYONKARAHİSAR`ın Sandıklı İlçesi`nde İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen program kapsamında 4 köy okulunda 8 öğrenciye `Okul Geçidi Trafik Görevlisi` belgesi verildi.

Baştepe Köyü İlkokulu`nda düzenlenen programa Kaymakam Faik Arıcan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, trafik jandarma timleri, Baştepe, Yavaşlar, Sorkun ve Reşadiye`den ilkokul öğrencileri ve öğretmenler katıldı.

Törende konuşan Trafik Tim Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Hakan Uçurum, `Okul Geçidi Trafik Görevlisi` öğrencilerinin 11 yaşını bitirmiş, gönüllü ve trafik zabıtası tarafından belge verilmiş özel kıyafetli öğrenciler olduğunu söyledi. Bu öğrencilerin ilkokul çağındaki öğrencilerin okul giriş ve çıkış saatlerinde yolun karşısına geçişlerde güvenliğini sağladığını aktaran Uçurum, Bu öğrenci arkadaşlarımız yetkilerini 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu`nun 134`üncü maddesi ile birlikte yönetmeliğin 178`inci maddesine göre uygulamaya başlayacak. Bu görevli arkadaşlarımıza eğitimleri boyunca trafik kuralları, trafiğin tanımı, trafiği yönlendirilirken uyması gereken kuralların neler olduğunu uygulamalı eğitim şeklinde verdik dedi.

Kaymakam Faik Arıcan da Ne yazık ki ülkemizin en büyük sorunlarından biri de trafik sorunudur. Trafikte ne yazık ki birçok insanımızı kaybediyoruz. Vatandaşımızı eğitmek, bilgilendirmekle görevliyiz. Bu eğitimin de küçük yaşlarda başlayacağını biliyoruz. O nedenle bu çalışma önemli. Trafik kültürü ilçemizde daha iyi hale gelecek diye konuştu.

Konuşmaların ardından 8 öğrenciye Okul Geçidi Trafik Görevlisi belgesi verildi. Daha sonra Okul Geçidi Trafik Görevlisi öğrenciler Sandıklı- Hocalar karayolu üzerinde öğrenciler ve protokol üyelerinin yolun karşısına güvenli geçişini sağlamak için uygulama yaptı.



genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.