Tarih: 18.11.2016 21:23

FETÖ'nün Marmara ve Emniyet İmamı yakalandı

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bylock kullandığı tespit edilen bazı polislerin ifadeleri doğrultusunda FETÖ`nün İstanbul il emniyet imamı M.A., ile Marmara bölge imamı H.D., yapılan operasyonlarda yakalandı.

İl emniyeti imamı M.A.`nın Esenler`de bir okulda Din Kültürü öğretmeni olduğu, Marmara imamı H.D`nin de Kocaeli`de yine Din Kültürü öğretmeni olduğu ve İstanbul`daki Arnavutköy ve Şükrü Balcı ile Karabük ve Bilecik Polis Meslek Okulları`ndan sorumlu olduğu ortaya çıktı.

Emniyetteki sorguları süren her iki şüphelinin de Bylock kullanıcısı olduğu belirtildi. Söz konusu şüphelilerin ev sohbetleri, gezi ve piknik gibi etkinlikler düzenleyerek, FETÖ`nün emniyet yapılanmasında yer alan polislere talimatlar verdikleri, bu talimatları alan polislerin de örgütün amaçları doğrultusunda hareket ettikleri iddia edildi.

Öte yandan örgütün İstanbul`daki emniyet yapılanmasına ilişkin tespit edilen 12 imamın olduğu, şuana kadar 10 imamın gözaltına alındığı, imamların ortak özelliklerinin ise öğretmen oldukları ifade edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —