Artık yatağınızı toplamanıza gerek yok!

Artık yatağınızı toplamanıza gerek yok!

Sabah uyandığında yatağını toplamaya üşenenlere müjde! Aslında yatak toplamak sağlığımıza çok zararlıymış...

 Neredeyse her insan sabahları uyandığında işe veya okula geç kalmamak için yatağını toplamazlar, toplamaya üşenirler. Titizler ise yatağını toplamadan evden çıkamazlar. Ama bazı durumlarda titizliğin bile getirdiği zararlar olabiliyor. Yatak toplamakta bunlardan sadece birisi. Bilim adamları bile yatağımızı toplamamızı söylüyor.

 Çocukluk dönemlerinde mutlaka yaşanan bir korku olan yatağının altından canavar çıkma düşünmesi aslında bir nebze doğru ancak bu sefer yatağın altından değil üstünden çıkıyor bu canavarlar. Bu canavarlar o kadar küçük ki maalesef ki biz onların varlığından bile haberdar olamıyoruz. 
 
 

 Bu bir toz akarı. Görüntüsü değişik olduğu kadar korkutucu da ancak korkmanıza gerek yok sizin bu paraziti görmeniz mümkün değildir. Her gün bunlardan 1.500.000 tanesinin üzerimizde gezdiğini düşünürsek aslında korkulmayacak gibi bir durumla da karşı karşıya değiliz. Peki bu kadar toz akarının bir araya gelme sebebi nedir? Her sabah yatağımızı toplamamız toz akarlarına açık davetiye vermiş olmamız anlamına geliyor.

 Kensingon Üniversitesi`nin uzun yıllardır toz akarları üzerinde çalışıyorlar. Araştırmacıların söylediğine göre toz akarlarının en sevdikleri besin üstümüzden dökülen deri parçaları.Vücudumuzu kaşıdığımız zamanlarda, yattığımız zamanlarda, kısacası yatakta geçen her zamanımızda üzerimizden dökülen deri parçaları onların için birer besin kaynağı.

 Toz akarlarını bir araya getirmek bizim elimizde olduğu gibi getirmemekte bizim elimizde. Onların beslenmesi için uygun bir ortam olmadığında yani yatağımız toplu olmadığında toparlanıp beslenmeleri için uygun bir koşul olmuyor. Bu durum titizlerin ve annelerin hoşlarına gitmeyecek olsalar da sağlık için önemli olduğundan kalktığımız zaman yatağımızı gün boyu açık bırakarak hava almasını sağlamamız toz akarlarının yatağımızda toplanmaları engellenecektir. Bugünlük yatak toplamayı es geçmemiz, sağlığımızı olumlu yönden etkileyebilir...
 



Mide balonu kimlere uygulanabilir?

Gözlerimizi korumanın 10 yolu

İstanbul'da 'öğrenci klinikleri' açıldı... Hem öğrenciler, hem de kurum kazanıyor

Aşı, gripten korunmanın en güçlü yolu!

Sonbahar enfeksiyonlarına karşı bu önlemleri ihmal etmeyin!

Türk bilim insanlarından bilim dünyasını şaşırtan araştırma! Damarları tıkayan plaklarda parazite rastlandı!

Tiroid sorunları kadınları 5 kat fazla etkiliyor

Süt tüketimi öğrencilerin becerilerini etkiliyor

Diyabet tedavisinde sensör teknolojisi

Sağlıklı beslenme çantası için altın kurallar

Grip deyip geçmeyin..!

Okula yeni başlayanların güvenlikleri nasıl sağlanmalı?

Kalp sağlığı İstanbul Beylikdüzü'nde konuşuldu

İstanbul Bakırköylü kadınlara ücretsiz mamografi

Aort kapağını ameliyatsız değiştirmek mümkün!