SAĞLIK

SAĞLIK Haberleri

Burun akıntısı nasıl geçer?

Burun akıntısı nasıl geçer?

Havaların soğuması ile birlikte kış aylarına girmiş bulunmaktayız. Haliyle grip ve nezle ile oluşan burun akıntısı hastalıktan çok rahatsız ediyor...

Üst solunum yolu enfeksiyonları sonucu burun mukozasının akmasına burun akıntısı denmektedir. Her yaştan insanda görülebilen burun akıntısı, başka insanların bulunduğu ortamlarda bizi oldukça zor durumda bırakabilir.

Burun akıntısı nasıl durur?

İlk yöntem tuzlu su : 
Burun akıntısı için en etkili ve en basit çözüm tuzlu sudur. Tuzlu su mukus tabakasını inceltir ve tıkanıklığın açılmasını sağlar. Ayrıca herhangi bir tahriş edici duruma karşı burun kanallarını korur. Burun geçişlerini ve hava boşluklarını temizler. 

 ? Yarım çay kaşığı tuz, iki bardak sıcak su içinde karıştırılır ve bir damlalık yardımcı ile burun kanallarına uygulanır. İşlem günde birkaç kez uygulanabilir.

İkinci yöntem Hardal yağı: Hardal yağı da burun akıntısında oldukça etkilidir. Tıkanıklığa neden olan mukus tabakasının dağılmasına yardımcı olur.

? Her burun kanalı içine birkaç damla hardal yağı eklenebilir. Hardal yağı antibiyotik, anti histaminik ve anti viral özellikler içerir. Bu özelikleri ile aynı zamanda soğuk algınlığı ve gribin diğer belirtilerini de hafifletir. Hardal yağı teneffüs de edilebilir.

Üçüncü yöntem Zerdeçal: Zerdeçal; kesik ve yaralarda oldukça etkilidir. Ancak anti viral, anti bakteriyel, anti inflamatuar ve hatta antioksidan özellikleri ile zerdeçal burun akıntısını gidermek için de kullanılmaktadır.

? Bir çay kaşığı keten tohumu yağı bir bardak taze toz zerdeçal tozu ile karıştırılır. Su içerisinde kaynatıldıktan sonra buharı teneffüs edilir. Balgamın dağılmasını sağlarken burundaki kalın mukus tabakasını da dağıtır.



Aort kapağını ameliyatsız değiştirmek mümkün!

Sağlıklı sonbahar için bağışıklığınızı güçlendirin

Midenize aşırı yüklenmeyin, çünkü...

Kronik öksürük ve ağır yük kaldırma kasık fıtığı sebebi

Kalp ameliyatlarında robotik dönem

Dişler iyi temizlenmezse arayüz çürüğü oluşabiliyor

Dünya kalp cerrahları Türkiye'de buluşuyor

Yerli firmadan sedef hastalığının tedavisine umut veren çalışma

Lojistik sorunları aşılamayı aksatıyor! Taşıma aşıyla nereye kadar?

Kulak tüpü ameliyatı gerektiren durumlar çocuklarda daha yaygın!

Her yıl 300 bin kişi kalp hastalığı tanısı alıyor!

Tümöre 'canlı takip'!

Şok diyetlere dikkat! Saat 18'den sonra yemek yememek herkese uygun değil!

Bu kanser ihmale gelmez! Baş boyun kanserlerinde +40 yaşta risk daha fazla

Kötü haber korkusu mamografi taramasına engel!