İzmir`de Özel Çocuklar İçin Eğitim Projesi

İzmir`de Özel Çocuklar İçin Eğitim Projesi

İzmir`de, özel gereksinimli bireyleri mesleki ve teknik eğitimle hayata hazırlamak amacıyla hazırlanan `Özel Eğitimde Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi` projesine start verildi.

İzmir`de, özel gereksinimli bireyleri mesleki ve teknik eğitimle hayata hazırlamak amacıyla hazırlanan Özel Eğitimde Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi projesine start verildi.

Projenin başlatılması için İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nde yapılan etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, özel öğrencilerle ilgili projeleri eğitim politikalarında ilk sıraya koyduklarını belirtti.

Devletin özel çocuklarla ilgili politikalarına işaret eden Yahşi, Bütün özel öğrenciler, sabahları evlerinden hostesiyle birlikte alınmakta ve yemeği ikram edilmekte, birden fazla öğretmen tahsis edilip iyi bir eğitim öğretim verilmektedir. İlimizde 55`e yakın özel eğitim merkezi var. Rehberlik araştırma merkezlerinin arttırılması konusunda çalışmalarımız var. diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörü Funda Sel ise, proje kapsamında engelli bireylerin mesleki yaşama katılma sürecinde sosyal kabul, işbirliği ve sürdürülebilirliğini sağlamaya yönelik hizmetlerin güçlendirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

On iki ay süreli ve toplam 704 bin 161 lira bütçeli projenin yüzde 90`lık bölümünün İZKA tarafından finanse edileceğini ifade eden Sel, şöyle konuştu:

Proje kapsamında, 7 atölyede fiziki koşullar güçlendirilecek. Üniversitelerin desteğiyle eğitimler düzenlenecek. Engellilerin mesleki eğitimi ve istihdamı sağlanacak. Öğretmenlere hizmet içi eğitim verilecek. Özel gereksinimli öğrencilerin ailelerine farkındalık eğitimi verilecek. Proje sonrasında da İzmir ilindeki tüm mesleki ve teknik okullarda akran eğitimleri verilmeye devam edilecektir.



Trakya Üniversitesi, Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği’nin genel kuruluna katıldı

İstanbul'da genç üniversitelilere eğitim desteği

Genç üniversitelilere eğitim yardımı gündemde

Ankara Üniversitesinde bilim ateşi yandı

İstanbul'da TBF Basketbol Spor Lisesi için protokol

2024-KPSS Ön Lisans sonuçları açıklandı

YKS ek tercih sonuçları açıklandı

MEB'den 'sosyal duygusal becereler' için materyal

MEB'den ilkokullar için biçimlendirici etkinlikler

TEV burs başvurularını mobil uygulamadan alacak

Görme engelli öğrencilere 'Engelsiz Matematik'

Sabancı Vakfı'nın yeni dönem burs başvuruları başladı

İstanbul Bakırköy'de eğitim yardımı için başvurular başlıyor

MEB, yeni müfredata uygun ölçme araçlarını yayımladı

İstanbul'da 100 bin öğrenciye 'Sen Oku Diye' desteği