Tekirdağ`da 6 Yılda 8 Bin 281 Vatandaşa Evde Sağlık Hizmeti Verildi

Tekirdağ`da 6 Yılda 8 Bin 281 Vatandaşa Evde Sağlık Hizmeti Verildi

Tekirdağ?da Evde Sağlık Hizmetleri?nde 6 yılda 8 bin 281 vatandaşa hizmet verildiği, 2 bin 264 vatandaşın ise bu hizmetlerden aktif şekilde yararlanmaya devam ettiği bildirildi.

Tekirdağ`da Evde Sağlık Hizmetleri`nde 6 yılda 8 bin 281 vatandaşa hizmet verildiği, 2 bin 264 vatandaşın ise bu hizmetlerden aktif şekilde yararlanmaya devam ettiği bildirildi.

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Birimi koordinasyonunda 4 adet Hastane Evde Sağlık Hizmetleri Birimi, 3 adet Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi, 7 adet Toplum Sağlığı Merkezi Evde Sağlık Hizmetleri Biriminin bulunduğu, 89 Aile Sağlığı Merkezi 273 Aile Hekimi Birimi tarafından evde sağlık hizmetinin sunulduğu hatırlatıldı.

Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Tekirdağ`da Evde Sağlık Hizmetleri`nde 2 nakil, 10 ekip aracı ile hizmet verilmeye devam edildiği belirtildi. Açıklamada, Tekirdağ genelinde 2010 yılından 2016 yılı Ekim ayı itibarı ile 8 bin 281 vatandaşımıza hizmet verilmiş olup, halen 2 bin 264 vatandaşımız bu hizmetlerden aktif şekilde yararlanmaktadır denildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamanın devamında, Hastalığı nedeniyle sağlık kuruluşlarına gitmesi mümkün olmayan hastaların muayene, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında yapılması, bu kişilere ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak birlikte verilmesi amacıyla sunulan sağlık hizmetidir. Ülkemiz genelinde olduğu gibi İlimizde 2010 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı`nın düzenlediği mevzuat esaslarına dayanarak Evde Sağlık Hizmetleri verilmektedir. TÜİK 2013 verilerine göre Türkiye`de doğuşta beklenen yaşam süresi Türkiye geneli için toplamda 78, kadınlarda 80,7, erkeklerde 75,3`tür. Yine TÜİK 2014 verilerine göre, 2000`de 65 yaş üstü birey sayısı toplumda yüzde 5,7 oranındayken 2014`te yüzde 8`e ulaşmış ve giderek artması beklenmektedir. Ayrıca kronik hastalıkların komplikasyonları, kazalar ve düşmeler, kronik obstrüktif akciğer hastalığı, ağır kalp yetmezliği gibi hastalıklar nedeniyle kişiler yatağa veya eve bağımlı hale gelmektedir denildi. - TEKİRDAĞ



Omuriliğine yerleştirilen pil sayesinde sağlığına kavuştu

Dr. Ocakçı: Kan vermek can vermektir

Erkeklerde yeni moda gıdı estetği

‘Rezil olacağım’ düşüncesi sosyal anksiyeteyi tetikliyor!

Yaz aylarında ishalden korunmanın yolları

Erken diye düşünmeyin, 3 yaşında kontrol şart…

Diz kireçlenmesi yaşıyorsanız...

Dikkat! Güneş çarpması vakaları arttı!

Soğuk algınlığından klima zatürresine dikkat!

‘Tatil Dönüşü Sendromu’ birkaç hafta bile sürüyor!

Sıcak çarpması aşırı kilolu ve zayıfları daha çok etkiliyor

Vitamin eksikliği el titremesine neden olmaz! El titremesinin nedenleri...

Uzmanından KKKA hastalığı uyarısı

Ağzında yemek tutan çocuklarda dişler daha kolay çürüyor

Musluk suyundan buz yapımı hastalık sebebi