Fikri Işık: Bedeli ağır olur

Fikri Işık: Bedeli ağır olur

Savunma Bakanı Işık, PYD'nin El Bab'a saldıracağına dair iddialarla ilgili açıklama yaptı. Işık, daha önceki denemelerini hatırlatarak sert bir karşılık verdi.

Milli Savunma Bakanlığı terör örgütü  PKK/PYD`nin muhaliflerin eline geçmesi durumunda El Bab`a saldıracağına yönelik iddialara dair açıklama yaptı.

PYD?nin kesinlikle El Bab?a yaklaşmalarını istemediklerini ve kantonları birleştirme hayallerinden vazgeçilmemesi durumunda bedelinin ağır olacağını söyleyen Işık, şu şekilde konuştu:
 
Fırat Kalkanı Harekatı büyük bir başarıyla sürdürülüyor. Bu noktada  Özgür Suriye Ordusu`nun öncülüğünde Türk özel kuvvetlerinin desteğinde bu harekat  yürüyor. Şu anda planlandığı gibi başarıyla sürüyor. Daha fazla detay vermek  durumunda değiliz.

`DAHA ÖNCEKİ DENEMEDE HERKES GÖRDÜ`

Ama El Bab noktasında Türkiye`nin hassasiyeti herkesin de  malumu. Bu noktadaki PYD`nin tehdidini ciddiye almamız hiçbir şekilde mümkün değil. Orada PYD`nin kesinlikle El Bab`a yaklaşmasını istemiyoruz. Kantonları  birleştirme hayalinden vazgeçmemeleri durumunda bunun bedelini ağır olarak ödeyecekler. Daha önce bir denemelerinde nasıl bir karşılık aldıklarını herkes gördü. Bu noktada Türkiye`nin kararlılığı sürüyor.

`HEDEFLENEN NOKTAYA KADAR DEVAM`

Bu harekat planlandığı gibi  sürdürülüyor, bundan sonra da planlanan şekilde icra edilmeye devam edecek. Büyük  bir başarı, önemli gelişmeler var. İnşaallah, harekat hedeflendiği noktaya kadar sürdürülecek.